ИЗГРАДЊА тролејбуске контактне мреже на Дорћолу почела је прошле недеље. Планирано је да се стубови поставе дуж Венизелосове и Поенкареове до Жоржа Клеменсоа. Вредност уговорених радова, који је закључен са групом понуђача, јесте око 346 милиона динара, са роком завршетка од 180 дана.

Житељи овог дела града у понедељак увече су се окупили на Гундулићевом венцу и почели с потписивањем петиције за обустављање започетих радова. Такође, најављен је и миран протест упозорења који ће одржати у уторак у 18 часова на углу улица Жоржа Клеменсоа и Гундулићевог венца.

Измештање тролејбуса са Студентског трга предуслов је за његову реконструкцију, али је пре тога потребно развући контактну мрежу од скретања у Јаше Продановића дуж Таковске, онда Цвијићевом, Поенкареовом, Венизелосовом, Жоржа Клеменсоа и Дунавском. Мрежа се онда спаја са депоом ГСП "Дорћол", а у Дунавској ће се градити и окретница. До изградње новог терминуса, привремена контактна мрежа биће развучена у Гундулићевом венцу, на потезу од Добрачине до Жоржа Клеменсоа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дорћол добија нови центар


- Дирекција, као и њен ангажовани извођач - АМТ БГ, нису поставили таблу са ознакама пројекта, роковима за извођење радова, јасно означеним инвеститором, извођачем - тврде становници Доњег Дорћола. - Страхујемо да ће ће се знатно изменити изглед овог дела града.

Будућа контактна мрежа тролејбуса; Фото Фејсбук


Грађани тврде да ће измештањем тролејбуса кроз њихове улице саобраћати 89 тролејбуса на час, односно једна трола на 45 секунди.

Надлежни из Дирекције за "Новости" наводе да ће на траси која обухвата радове у дужини од два километра бити потребно уклањање шест стабала, док ће тротоари бити опсецани. Биће измењен пројекат у циљу најоптималнијег решења тролејбуске трасе. А измене ће се односити на везу Венизелосове улице и Улице Жоржа Клеменсоа, чиме ће се омогућити изградња трасе према захтевима грађана. н


УКИДАЊЕ ЛИНИЈЕ 28

ЗБОГ укидања тролејбуса 28 у петак са почетком од 11 часова грађани ће се окупити на платоу испред градске управе. Тада ће бити предата петиција у којој се захтева враћање ове линије.