КОМПЛЕТНА реконструкција ОШ "Душко Радовић" на Новом Београду и санација школског дворишта која је почела недавно требало би да буде завршена у наредна четири месеца. Инвеститор радова је Општина Нови Београд преко Канцеларије за јавна улагања РС, а цео пројекат ће коштати 162 милиона динара.


Према речима директора ОШ "Душко Радовић" Његоша Зејака, ова институција почела је са радом 1961. године и до данас није реновирана, а сва улагања су се односила само на текуће одржавање. Уколико све буде протекло по утврђеној грађевинској динамици, најкасније средином другог полугодишта школа би требало да дочека своје ученике у потпуно новом, освеженом руху.


- Последњих осам година било је проблема са струјом и електроинсталацијама и то је био сигнал да мора нешто да се предузме због безбедности деце. Ово је први пут за 58 година колико школа постоји, да се ради комплетна реконструкција споља, изнутра и у дворишту - рекао је Зејак за "Новости".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Роботи пчелице стигли у школе за децу са сметњама у развоју


На згради школе тренутно се мења оронула фасада и поставља се термоизолација изнутра и споља, на крову и у зидовима. Радовима је предвиђена и комплетна замена столарије, реконструкција електроинсталација, реновирање фискултурне сале, учионица, кухиње, библиотеке и санитарних блокова. У плану је и пројектовани тоалет за особе са посебним потребама.


Такође, очекује се и постављање соларне централе на крову објекта у циљу производње електричне енергије за сопствене потребе, а цела школа ће бити покривена бежичном интернет мрежом и најсавременијим системом видео-надзора. Санацијом дворишта предвиђено је уређење спортског игралишта и осталих пратећих садржаја.ЂАЦИ ПРЕСЕЉЕНИ У КОМШИЛУК


ОСНОВНУ школу "Душко Радовић" похађа 830 ђака смештенх у по 16 одељења разредне и предметне наставе.


Док је реконструкција у току ученици наставу похађају у школама "Иван Гундулић", "Ратко Митровић" и "Ђуро Стругар".