У СКЛОПУ реконструкције Савског трга, екипе "Зеленила" у петак ће почети уклањање 17 стабала између Карађорђеве улице и Савског платоа. Сеча овог дрвећа биће надокнађена садњом нових.


Како се наводи у саопштењу овог градског предузећа, поједине младице и два стабла су сува и трула, па је неопходна замена. Према урбанистичком плану на Савском тргу високо и ниско растиње требало би да буде концентрично распоређено уз будућу ободну саобраћајницу.


Из "Зеленила" су подсетили да започиње и акција "Дрво за Београд" коју је најавио градоначелник Зоран Радојичић. Прва институција која се одазвала овом изазову је Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, која ће засадити 163 стабла у парку "Ушће".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Како ће изгледати нова аутобуска станица


- Да би достигли циљ од 25 одсто зелених површина потребно је 2,5 милиона садница - рекао је Радојичић гостујући на РТС са директором Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ Герхардом Зипелом.


Градоначелник је подсетиода се за зелену престоницу Европе поред Београда кандидовало 18 градова, међу којима Будимпешта, Лион, Загреб, Софија...