Због искакања пет теретних кола у железничкој станици Рипањ, саобраћај на овом железничком правцу тренутно је у прекиду, те ако се саобраћај не успостави током ноћи јутарњи возови за и из Младеновца неће саобраћати, саопштавају из Секретаријата за јавни превоз.


Секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш појаснио је да су екипе "Железница Србије" на терену и интензивно раде на отклањању проблема.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Исклизнуо воз код Деспотовца, саобраћај обустављен


- Радимо на томе да се железнички саобраћај на овој деоници хитно успостави, као и јутарње линије "БГ воза" које су значајне за функционисање комплетног јавног превоза у граду. У сталној смо вези са "Железницама Србије" и чинимо све напоре да помогнемо у превазилажењу проблема. Уколико се проблем не отклони током ноћи јутарњи поласци "БГ воза" на овој деоници неће бити остварени. О свим променама у саобраћају трудићемо се да обавестимо све суграђане на време и унапред се извињавамо и молимо за разумевање јер чинимо све напоре да се овај проблем што пре правазиђе - казао је Дарко Главаш.