И ЈКП "Градска чистоћа", попут неких других градских предузећа и фирми, планира да изгради вртић за децу својих запослених. Иако је ово још на нивоу идеје и локација није прецизирана, као ни капацитет објекта, намера је, како сазнајемо, да обданиште буде заједничко и за "Београд пут" и за ЈКП "Погребне услуге", као и друга предузећа која се налазе у близини.

Прочитајте још - Отворен први вртић у оквиру "Београда на води" (ФОТО)

Недавно је и директор ЈКП "Београдске електране" Раде Баста обелоданио да ће се у оквиру Топлане "Нови Београд" у улици Савски насип 11 следеће године градити вртић за децу њихових радника.

У документу ребаланса програма пословања предузећа за 2019. годину предвиђена је ставка - израда техничке документације за изградњу предшколске установе, за коју је предвиђено 14.000 динара.

- Предузеће има у плану изградњу вртића, али како то није пројекат који се може завршити у кратком временском року, посебно што је реч од бризи за наше најмлађе суграђане, на њему се још ради - наводи за "Новости" директор ЈКП "Градска чистоћа" Марко Попадић. - Има много деце запослених која су тренутно вртићког узраста, али се тај број, наравно, мења.