ДУГОГОДИШЊИ проблем житеља Улице Жикице Јовановића Шпанца у Калуђерици, који нису имали уличну расвету, напокон ће бити решен јер је по новом статуту Града Београда улично осветљење, од понедељка, са Општине Гроцка прешло у надлежност ЈП "Јавна расвета".

Како су за "Новости" рекли у овој локалној самоуправи, ободне општине плаћале су ЕДБ утрошак за јавно осветљење из свог буџета, а то је произвело проблем неадекватног ширења и одржавања постојеће мреже. За централне градске општине трошкове плаћа Град Београд.

Прочитајте још - Паметна улична расвета - поклон аустријске компаније Београду и Нишу

- Проблеми са осветљењем на нашој територији су дугогодишњи. За расвету је до понедељка било надлежно општинско Јавно предузеће за развој, ова неправда је исправљена, и сада је осветљење под окриљем "Јавне расвете" - рекли су из ове општине.

У Улици Жикице Јовановића Шпанца су постављене бандере, али Општина није имала новца да на њих угради и сијалице.

Грађани који станују у овој улици испричали су нам да је једно дете пре неколико дана изврнуло зглоб када се враћало из поподневне смене. Поједине споредне улице немају ни асфалт, али како кажу, ни то им не представља проблем само да напокон добију уличну расвету.