РЕКОНСТРУКЦИЈА оштећених камених плоча испред Храма Светог Саве у надлежности је Српске православне цркве, док је за поправку пешачких стаза у оквиру парка код Храма задужен ЈКП "Зеленило Београд" - рекли су "Новостима" у Секретаријату за комуналне и стамбене послове.

Прочитајте још: Коцке испред Храма Светог Саве вапе за санацијом

Из овог дела градске управе прослеђен је захтев Секретаријату за саобраћај и СПЦ како би размотрили могућност поправке плоча на овом делу површине. На овај начин, после писања нашег листа, поново је код надлежних покренута прича о коначној обнови камених коцака испред највећег православног храма на Балкану.

Градски челници већ годинама обећавају поправку платоа, а надлежност пребацују једни на друге, док камене плоче пропадају. Последње обећање у низу многих било је да ће плоче доћи на ред после реконструкције Улице Боре Станковића, која је завршена у марту ове године. Међутим, путари нису засукали рукаве, па коцке и даље пропадају.

- За сада је ЈКП "Београд пут" поправило оштећене делови стаза само на оним местима где су гранитне плоче оштећене, изваљене или недостају, како се више не би дешавало да се грађани повреде - објаснили су за наш лист из овог секретаријата.

"ЗЕЛЕНИЛО"

СЕКРЕТАРИЈАТ за комуналне и стамбене послове упутио је допис ЈКП "Зеленило Београд", као надлежном, како би ово предузеће планирало поправку стаза у оквиру парка код Храма.