ЗБОГ радова на топловодној мрежи у Црнотравској улици на Бањици, већ десетак дана трају велике гужве и непрегледне колоне аутомобила на тој саобраћајници. Жута трака је потпуно раскопана, тако да је радним данима, посебно у поподневним сатима, за пролазак 100 метара улице потребно више од пола сата.

Екипе "Електрана" почеле су уградњу нових цеви прошле недеље, када су радници заузели траку за аутобусе и тролејбусе, и од тада је четвороточкашима знатно отежана проходност, јер је у функцији само један правац. Репортери "Новости" уверили су се да великих гужви свакодневно има, а своје негодовање показали су и грађани овог дела престонице.


- Највеће гужве су од 17.00 до 19.00, мада колапс често буде и читавог дана. Када аутобуси стану да приме путнике, одмах се створи колона од неколико стотина метара. Близу се налазе и семафори, па то све знатно отежава ситуацију - огорчено истичу житељи Бањице.


Пре сређивања топловода у Црнотравској улици, радници су запосели Улицу Бахтијара Вагабазде како би уградили нове цеви. Према речима станара те улице, некада се по сат стајало у колони, а сада се исти проблем поновио.


Прочитајте и: Unikatne nadstrešnice u prestonici: Čekanje prevoza u "sremskoj kućici"


- Стајалиште које се овде налази није измештено, већ је постављен "мостић" од дасака како бисмо са тротоара ушли у возила градског превоза. Ово је једна од најфреквентнијих улица на Бањици, тако да је невероватно да се радови на топловоду изводе у новембру - чуде се они.