ЖУРЕЋИ да стигну и на време се укрцају у аутобус на главној Београдској аутобуској станици, путници често не пазе на личне ствари и кофере. Али, има и оних који "пазе", те користе гужву, краду новчанике и лична документа, па је тако престоничка полиција од почетка августа до краја октобра поднела 22 кривичне пријаве за дела против имовине која су се догодила на перонима БАС.


Како кажу из МУП, најчешће се краду новчаници и торбе са личним стварима, углавном због непажње власника.


- Највећи број ових кривичних дела извршен је због немарности оштећених, која су своје личне ствари остављала без надзора или заборављала, што су извршиоци кривичних дела користили и присвајали - објашњавају за "Новости" из МУП-а.


Докле иде дрскост оних који не презају од закона, сведочи пример нашег суграђанина Б. И. (70), који је недавно замало био жртва лопова на једном од перона.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Неки, само наоко, чудни лопови!


- Неколико минута пред полазак аутобуса, са кондуктером сам убацио кофер у гепек аутобуса, а ручну торбу сам на неколико секунди спустио поред десне ноге - прича Б. И. - Торба је нестала у трену ока, а само захваљујући очевицу, сазнао сам да ју је украо човек који је на излазној рампи ушао на предња врата другог аутобуса.


Уследила је права филмска потера. Захваљујући прибраној реакцији нашег саговорника и детаљном опису лопова и торбе, полиција је зауставила аутобус на наплатној рампи у Шимановцима. Извукли су разбојника из возила, а власнику вратили украдене ствари. Наводно, разбојник је рекао да не зна о чему је реч. Осим живаца, ова јурњава је нашег суграђанина коштала и 5.000 динара, колико је платио такси до рампе у Шимановцима.


ЏЕПАРЕ У ПРОЛАЗИМА


ОСИМ на долазним и одлазним перонима БАС, џепароши "ординирају" и по градском превозу, у подземним пролазима код Ушћа и Зеленог венца. Такође, групе лопова користе гужву у великим тржним центрима и пустоше новчанике и торбе.