БЕЗ претходне најаве или каквог обавештења, последња, односно полазна станица линије 43 враћена је на Трг републике. На радост житеља Котежа, сада поново вози до центра града уместо Панчевачког моста. И док су Котежани успели да издејствују повратак аутобуса на стару трасу, Борчанцима који користе линију 96, то није пошло за руком. Аутобус на овој линији и даље окреће испод "панчевца".


На сајту Секретаријата за јавни превоз ни у среду, али ни у четвртак није било информација да линија 43 поново саобраћа до Трга републике. За ту новост, суграђани су могли да сазнају прво од возача, а онда од комшија. Други су схватили да је траса продужена када аутобус после стајалишта "Центар за културу Влада Дивљан" наставио право, Булеваром деспота Стефана.


- Хвала богу па су нам вратили линију на старо - прича Јасмина Ј. из Котежа. - То нам је била једина веза са центром и сада не морамо да преседамо на станици пре "панчевца". Не знам ни зашто су је скратили после реконструкције Трга републике.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Возач ГСП попрскан бибер спрејом у Земуну


Да се линија 43 врати на стару трасу, највише се борило Удружење грађана Котеж, чији представници су неколико пута контактирали са председником општине Палилуле Александром Јовичићем. Он им је и тада обећао да ће линија бити враћена.


Линија 96 и даље остаје на својој траси, а суграђанима из Борче на располагању до центра остаје сада само 95. Назнака да ће и ови аутобуси бити враћени на Трг, нема.


"ГЕПАРД" НА ЛИНИЈИ 56


Линије 52, 53, 56 и даље саобраћају скраћено до окретнице Адмирала Гепрата уместо до Зеленог венца. Ипак, како стоји на обавештењу линије 56, она вози од "Петловог брда до Адмирала Гепарда". Незнање оних који раде у ГСП и пишу обавештења, исмејали су корисници друштвених мрежа написавши да неки аутобуси возе до "Кнеза Лепарда".