СТАНАРИ Његошеве улице на Врачару први ће у Београду имати прилику да ђубре одлажу у контејнере на картицу. Монтажа посуда за одлагање смећа, које ЈКП "Градска чистоћа" спроводи као пилот пројекат је започета, а како је "Новостима" потврђено у овом градском предузећу, оне ће бити у употреби до краја месеца.


Ови контејнери функционисаће по принципу отварања и затварања на картицу, коју ће поседовати искључиво станари. Канте ће на тај начин бити закључане, па осим оближњих зграда, неће да се пуне смећем из угоститељских објеката. Како је раније речено у "Чистоћи", пошто је реч о централној зони са великим бројем кафића, дешавало се да станарима не остане места да баце кесу, јер је отпадом затрпају запослени у оближњим кафићима и ресторанима.


Управници зграда у Његошевој улици добили су задатак да попишу број станова и станара, како би свако добио "кључ" од контејенера.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бацање смећа картицом


- По постављању контејенра станари ће добити картице - објашњава Марко Чутурило, професионални управник у згради у Његошевој 1. - Предлог је да буде од једне до три картице по стану и оне ће се делити бесплатно. Идеја је да картице имају само станари мимо запослених у пословном простору. На тај начин ће се решити проблем натрпаних контејнера и остављаног ђубрета.