АКО Скупштина града на Тамишу прихвати једину пристиглу понуду на завршеној јавној набавци за концесију АТП "Панчево", Панчевце ће возити конзорцијум приватних превозника "Сага транс", "Думеко", "Транс-југ" и "Апекс солушн технолоџи". Овај конзорцијум, ако се уговор потпише, превозиће Панчевце наредних 25 година, а биће у обавези и да изгради нову аутобуску станицу. Пошто ће АТП "Панчево" бити угашено после 71 године постојања, некима од 380 запослених следују отпремнине.

Једину понуду пристиглу на тендер за јавно приватно партнерство за превоз путника на територији Панчева и изградњу нове аутобуске станице дао је конзорцијум превозника "Сага транс" из Лештана, "Транс југ" из Обреновца и "Думеко" и "Апекс солушн технолоџи" из Београда.

- Град је њихову понуду прихватио, али у смислу услова које је требало испунити јавном набавком. Да би уговор о јавно-приватном партнерству са овим конзорцијумом био потписан, прво Скупштина града мора да донесе одлуку о томе - каже за "Новости" градоначелник Саша Павлов, и подсећа да концесија обухвата превоз путника на шест градских, пет приградских и девет међумесних линија које се неће мењати до изградње нове аутобуске станице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - АТП "Панчево": Возачи пристали на 10.000 више 

Када Скупштина Панчева донесе одлуку о потписивању концесионог уговора, АТП "Панчево" биће угашено после више од седам деценија пословања.

- Имао сам разговор са представницима синдиката - наводи Бојан Бојанић, садашњи директор АТП "Панчево". - Тренутно имамо 380 запослених, од којих 80 ради на одређено. Колико ће њих бити технолошки вишак, још не знамо.


ПОСЛОДАВАЦ

ПРЕДСЕДНИЦА синдиката "Независност" Гордана Белча каже да је став већине запослених, пошто се предузеће гаси, да се отпремнине дају свима.

- Запослени траже да сви добију отпремнину, а да будући послодавац после запосли кога жели. Послодавац ће сигурно желети да задржи све возаче и механичаре - каже Белча.