Кестен пао на кола у покрету: Под налетима кошаве, здраво стабло обрушило се на аутомобил код Топчидерског парка

А. Клисурић

13. 11. 2019. у 13:47

Кестен пао на кола у покрету: Под налетима кошаве, здраво стабло обрушило се на аутомобил код Топчидерског парка

Фото Г. чистоћа

Мајка и син, који су се налазили у "нисану", лакше повређени. Штету надокнађује "Зеленило"

ЗБОГ јаке кошаве која је јуче дувала у Београду лакше су повређени мајка и син, када се на њихово возило марке "нисан", које се кретало Булеваром војводе Путника, код Топчидерског парка, обрушило дрво. Они су превезни на ВМА, а како је "Новостима" овде речено, задобили су лакше телесне повреде и отпуштени су на кућно лечење.


Ово није био једини инцидент који је јуче изазвала кошава у Београду. Један од њих догодио се на градилишту у Дубровачкој на Дорћолу. Грађани су уочили да се одвојио део скеле, али до несреће није дошло, јер су на време затражили помоћ. - У Булевару војводе Путника, услед тежине крошње, а под налетима ветра, који је дувао 20 километара на час, извалило се стабло кестена и пало на возило у покрету - саопштило је "Градско зеленило". - Екипе су одмах изашле на терен и исекле стабло. У тренутку пада дрво је било потпуно здраво. Како су навели из Зеленила, разлог за обрушавање је тешка крошња са које нису опали плодови и лишће због продужене вегетације. У саопштењу "Градског зеленила" наводи се и да је обрушено стабло у редовном програму одржавања овог предузећа и да ће оштећеним грађанима бити надокнађена штета по утврђеној процедури. На месту несреће екипа полиције направила је увиђај. Судећи према фотографији са лица места, путници "нисана" ипак су имали среће, јер дрво није пало на кров, него на хаубу.


Видевши да се на градилишту у Дубровачкој одвојио део скеле, забринути грађани брзо су алармирали полицију и ватрогасце. Интервенцијом ватрогасне екипе скела је привезана за зграду, а потом су радници са овог градилишта започели уклањање последњег нивоа скеле. Припадници МУП блокирали су улицу око градилишта како би спречили несрећу.


ПРИЈАВИТЕ СУВО ДРВО


ГРАЂАНИ могу да пријаве случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала, која могу да угрозе безбедност и нанесу материјалну штету Центру за информисање овог предузећа радним даном од 7.30 до 15.30 часова на број телефона 2630-506, а после тог времена дежурној служби у Булевару војводе Мишића 85а, на број телефона 2650-683.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације