НЕПОЗНАТИ починиоци опљачкали су вртић "Принцеза Оливера" који се налази у улици Гаврила Принципа у ноћи између понедељка и уторка. Овом приликом украдени су технички уређаји, као и ствари из дечијих ранчева.

Према првим информацијама, непознате особе обиле су врата, поломиле прозор и направили неред у овој предшколској установи. Репортери "Новости" обишли су вртић око 13 часова, који је радио и поред овог инцидента. Двадесетак малишана било је унутра, док су остале родитељи одвели кућама.


- Васпитачица која је прва дошла на посао у шест ујутру није могла да уђе у вртић. Блокирали су некако сва врата изнутра. Један прозор су поломили са спољне стране, а други развалили па су преко њега, вероватно, и ушли унутра - прича за Новости Славујка Бабин, руководилац вртића "Принцеза Оливера" - Све је било испретурано, украли су музички стуб, ДВД плејер, ствари из дечијих ранчева, као и сребрне минђуше које смо купили колегиници за поклон.
Како нам је испричала управница, децу су ујутру најпре сместили у собу која је била најчистија, да би их затим, после сређивања и дезинфекције пребацили у њихове просторије.


Вртић "Принцеза Оливера" и раније је био обијан. Камере постоје на овом објекту, али већ дуже време не раде.


ГРАДСКИ СЕКРЕТАР ОБИШАО ОБИЈЕНИ ВРТИЋ И ОБЕЋАО ВЕЋУ ЗАШТИТУ

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас вртић „Принцеза Оливера” који је током ноћи обијен.Како додаје, само ове године у Београду обијено је десетак вртића, а на мети је углавном техничка опрема у објектима.

Он је истакао да је неопходно увођење веће заштите имовине, као што је алармни систем, који ће ускоро бити уведен у све објекте предшколских установа, а у пројекат за повећање безбедности у вртићима Секретаријат за образовање и дечју заштиту уложиће више од 300 милиона динара

- Опрема се већ монтира. Када сви вртићи буду опремљени видео-надзором и алармима, надам се да ћемо стати на пут оваквим случајевима. Већим системом заштите решићемо овај проблем - закључио је Гак.

Приликом обиласка вртића, Гак је најавио да ће ускоро почети комплетна реконструкција вртића „Принцеза Оливера” и да је за ову инвестицију Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио више од 30 милиона динара.