Током извођења радова на реконструкцији контактне мреже на Савском тргу на деоници између улица Немањина и Милована Миловановића, од сутра па до 31. маја следеће године биће измењен рад више линија јавног превоза, објавио је данас Градски секретаријат за јавни превоз.

Возила јавног превоза са линије 46 ће у смеру ка Савском тргу саобраћати улицама Франша Д''Епереа, Савска, Дринска, Сарајевска, Хајдук Вељков венац и Балканска до стајалишта у Немањиној, што ће бити долазно стајалиште.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Измењен саобраћајни план: Звездару и Аутокоманду спаја нови булевар

Градски превоз са линија 51, 91, 92, 511, 551, 553 ће у смеру ка Савском тргу саобраћати улицама Булевар војводе Мишића, Савска, Дринска, Сарајевска, Хајдук Вељков венац и Балканска до стајалишта Немањина.

Возила са линије јавног превоза 601 ће у смеру ка Савском тргу саобраћати мостом Газела, улицама Савска, Дринска, Сарајевска, Хајдук Вељков венац и Балканска до стајалишта Немањина.


Промену смера кретања до полазног (редовног) стајалишта "Савски трг" возила са ових линија ће обављати преко улица Балканске, Гаврила Принципа, Михаила Богићевића, Карађорђеве и Савске.


Возила јавног превоза са линија 860, 860А, 860Б, 860Д, 860Е, 860И, 860Ј, 860М, 860С и 861А ће као долазно користити своје редовно стајалиште "Савски трг".


Радови на делу Савског трга који почињу сутра подразумевају заузеће тротоара улице Немањина на делу од Балканске до улаза у терминус "Савски трг“, са десне стране гледано у смеру ка тргу, односно на делу од раскрснице са Хајдук Вељковим венцом до позиције стајалишта "Савски трг“ с леве страна гледано у смеру ка Савском тргу, као и саме аутобуске окретнице „Савски трг“.


ТРАСЕ МЕЊАЈУ И ТРАМВАЈИ

Због радова у Булевару краља Александра, од 12. новембра доћи ће до измена и на линијама број: 6, 7 и 12.

Због радова на прегледу и поправци трамвајских шина и скретнице у Булевару краља Александра на делу од улице Светозара Марковића до улице Ресавска, које ће изводити ОЈ „Електрограђевинска оператива”, од уторка 12. новембра до 12. децембра
трамваји са линија: 7 и 12, у оба смера, ће саобраћати: Булевар краља Александра - Београдска - Трг Славија - Немањина и даље редовним трасама.

Трамваји са линије 6 ће саобраћати на релацији Омладински стадион - Устаничка, са ознаком 6Л.


Истим поводом привремено ће бити укинута стајалишта:
"Правни факултет" у смеру ка Ташмајдану, односно у смеру ка Устаничкој за линију 6, "Ташмајдан", у оба смера

РК "Београђанка" у оба смера, окретница "Ташмајдан". На измењеном делу трасе возила ЈГП-а користиће постојећа стајалишта.