Поново може да се вози кроз Краљице Марије, тротоари се раде до краја године

С. В.

10. 11. 2019. у 09:14

Поново може да се вози кроз Краљице Марије, тротоари се раде до краја године

Фото В. Данилов

После тромесечног кашњења, у суботу отворена деоница од Рузвелтове до Старине Новака. Извођач радова има рок за завршетак тротоара и паркинга до краја године

ВОЗИЛА од суботе поново пролазе Улицом краљице Марије, која је после реконструкције и закашњења од три месеца пуштена у саобраћај. Заменик градоначелника Горан Весић у суботу у зору је, са градским секретаром за инвестиције Луком Петровићем обишао обновљену деоницу, на потезу од Рузвелтове до Улице Старине Новака.

- Како је раније пуштена у саобраћај Улица 27. марта, сада саобраћај функционише на потезу од Рузвелтове до Таковске - каже Весић. - На целом овом потезу урађена је нова фекална и кишна канализација, постављене водоводне цеви, ЛЕД расвета, шине, коловозна конструкција, део електро и телекомуникационих инсталација је нов, а део је заштићен у складу са добијеним условима и постављени су семафори.

Тротоари, паркинг и дрворед на овом потезу још су неуређени, а извођач радова има рок да до краја године заврши тај посао. Према Весићевим речима, део од Таковске до Дринчићеве требало би да буде завршен и пуштен у саобраћај око 20. новембра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Завршетак деонице од Рузвелтове до Старине Новака: Улица Краљице Марије проходна од суботе

- Тако ће до краја године бити завршени сви радови на потезу од Рузвелтове до Дринчићеве. Грађани, којима се захваљујем на стрпљењу, могу да виде разлику између новог булевара и оног што је било са пропалим асфалтом, уништеним трамвајским баштицама, земљом која се појављује из тротоара. То што смо имали није личило на улицу, а данас имамо нове и реконструисане булеваре - подсетио је заменик градоначелника.


БЕЗ БЕТОНИРАЊА СТАБАЛА

АСФАЛТИРАЊЕ стабала на тротоару пре више од месец дана у Улици краљице Марије направило је буру на друштвеним мрежама и узнемирило један број суграђана. На фотографијама и видео-снимцима на интернету видело се како радници асфалтирају простор око неколико стабала, а потом машинама секу асфалт. Ипак, из Секретаријата за инвестиције рекли су да нема места паници и да ће се убудуће водити рачуна о радовима око зеленила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације