Мање буке на Врачару: Музика до 23 часа радним данима

С. ВИДАЧКОВИЋ

09. 11. 2019. у 11:49

Мање буке на Врачару: Музика до 23 часа радним данима

Фото printscreen googlemaps

Угоститељски објекти удаљени 50 метара од зграда раније ће гасити музику. У току су измене и допуне Закона, са већим овлашћењима милицији
УГОСТИТЕЉСКИ објекти на територији Врачара, који се налазе на 50 метара од зграде, убудуће ће моћи радним данима да пуштају музику до 23.00, а викендом до поноћи.

Радно време локала викендом ће бити до један час, а осталим данима, кафићи ће се закључавати у поноћ. Ово је јуче изјавио заменик градоначелника Горан Весић, истичући да је Градско веће прихватило иницијативу општине Врачар и градских и одборника из ове локалне самоуправе, да се правила која важе за рад и емитовање музике из кафића који раде у стамбеним зградама прошире на 50 метара около.

- Верујем да је ово добра одлука јер смо имали много жалби грађана на буку - рекао је Весић. - Попут оне одлуке ГО Врачар да се забрани постављање летњих башта на паркинг местима, што је Град прихватио. Наш посао је да радимо у интересу грађана, а ова одлука биће у уторак на дневном реду седнице Градске скупштине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  DA LI JE PRETERAO? Komšiji dojadila glasna muzika pa uzeo pravdu u svoje ruke (VIDEO)

Заменик градоначелника наглашава да су у току измене и допуне Закона о буци на основу којих ће Комунална милиција имати овлашћење да одмах, без позивања овлашћене фирме за мерење буке и заказивања мерења, казни сваки локал који емитује буку вишу од прописане.

- Комунални милиционери имаће ручне апарате за мерење буке, одмах ће правити записник и изрицати казне. Време је да се проблем буке реши и чим закон ступи на снагу, одмах почињемо контролисање. Немам ништа против да ресторани раде и пуштају музику, али не могу да тероришу обичне људе - закључио је Весић.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације