Лепа вест за Београђане: Вишечланим породицама град даје до три просечне плате, ево који родитељи могу да се пријаве за сталну новчану подршку

Танјуг

08. 11. 2019. у 09:30

Лепа вест за Београђане: Вишечланим породицама град даје до три просечне плате, ево који родитељи могу да се пријаве за сталну новчану подршку

Free Images Pixabay

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић позвала је све родитеље да се пријаве за новчану помоћ града, ако то нису урадили до сада
Родитељи тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца могу поднети захтев и потребну документацију за остваривање права на сталну новачану помоћ, саопштено је данас из Секретаријата за социјалну заштиту.


Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић позвала је све родитеље да се пријаве за новчану помоћ града, ако то нису урадили до сада.


"Секретаријат пружа континуирану финансијску подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца. Ова врста подршке предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалне заштите и остварује се једном годишње", навела је Станисављевић.


Родитељи деце предшколског узраста добијају једну просечну зараду, родитељи деце основаца добијају две просечне зараде, а родитељи деце средњошколаца добијају три просечне зараде исплаћене у Београду.


"У прошлој години из буџета града у ове сврхе издвојено је 9,5 милиона динара за 92 породице од којих 79 породица са тројкама, једна са четворкама и 11 породица са дуплим близанцима", рекла је Станисављевић.


Прочитајте и: Rekonstrukcija dela Kalemegdana: Vidin-kapija za budućnost


Она је нагласила да ће Град Београд наставити и даље да кроз обезбеђење и развој услуга првенствено из области социјалне заштите пружа неопходну помоћ и подршку у циљу побољшања квалитета живота.


Захтев и потребна документација подносе се у Градском центру за социјални рад, Руска улица 4, а за све додатне информације родитељи се могу обратити на број 011/2650-329.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације