Снабдевање ресторана и радњи убудуће од 20 до 7 ујутру, казне и за достављаче, и оне којима се доставља роба. Ево од када важи нова одлука

Л. Ђ. ТАЛЕВСКИ

07. 11. 2019. у 11:22

Снабдевање ресторана и радњи убудуће од 20 до 7 ујутру, казне и за достављаче, и оне којима се доставља роба. Ево од када важи нова одлука

Илустрација / Фото М.Анђела

У Београду ће убудуће снадбевање радњи, ресторана и осталих објеката које имају такву врсту услуге моћи да се обавља само између 20 сати увече и седам сати ујутру, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић

ОД 1. децембра живот на престоничким улицама постаће знатно другачији. Према најави заменика градоначелника Горана Весића, снабдевање ресторана, продавница и осталих објеката који пружају услуге такве врсте моћи ће да се обавља само између 20.00 увече и 7.00. Трговци и снабдевачи у четвртак нису одговарали на питања "Новости" у вези са овом најавом. Али сасвим је сигурно да ће примена ове одлуке изазвати прави "земљотрес" јер изискује велике промене у начину пословања.

Према Весићевим речима, изменом режима саобраћаја теретних возила за снабдевање на територији Београда реагује се на многобројне притужбе грађана у вези са доставним возилима која током читавог дана блокирају саобраћај у граду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Реконструкција дела Калемегдана: Видин-капија за будућност

- Тамо где се достава за радње обавља са јавне површине, она ће бити дозвољена само између 20.00 и 7.00, што се не односи на оне који имају своје двориште или своје паркинг-место. Достава мора бити завршена до 7.00 ујутро и након тог времена биће кажњено свако доставно возило, као и онај коме се роба доставља. На тај начин ћемо увести ред у граду и ред у паркирање тих возила, а истовремено ослободити жуту траку и делове саобраћајница које су закрчене доставним возилима. Рок до 1. децембра остављен је како бисмо дали могућност трговинским ланцима да се припреме и организују - рекао је Весић.

На друштвеним мрежама већ се покренула лавина коментара, а мишљења су подељена. Док једни сматрају да је ово добра одлука, зато што ће се смањити гужва у граду, други истичу како ће их сада будити бука камиона и аутомобила који ће у раним јутарњим часовима да врше испоруку.

Питање је како ће трговци и снабдевачи успети да се ускладе са новим прописаним терминима за испоруку, зато што ће проблем представљати то што ће фирме морати да мењају радно време својих запослених.


УСКОРО ОДЛУКЕ КОЈЕ ТРЕБА ДА ДОПРИНЕСУ ЕФИКАСНИЈЕМ ФУНКЦИОНИСАЊУ САОБРАЋАЈА

СТРОЖЕ ПРОТИВ ЗАУСТАВЉАЊА У ДЕСНОЈ ТРАЦИ

КОМУНАЛНИ милиционари од 1. децембра стриктно ће кажњавати возаче који заустављају своје аутомобиле у десној коловозној траци са сва четири упаљена мигавца. Најављено је и да ће почетком следеће године Град почети да ради и на доношењу нових одлука које треба да допринесу бржем и ефикаснијем функционисању саобраћаја. Нови прописи ће се пре свега тицати бахатог паркирања и злоупотребе жуте траке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бањичка пијаца прва у рукама супермаркета: Град у преговорима с трговинским ланцима око преузимања зелених тржница

- Сигуран сам да ће саобраћај у Београду бити бржи за 10 до 20 одсто када се буде решио проблем бахатих возача који заузму траку, укључе четири мигавца и мисле да могу да раде шта хоће - истакао је Горан Весић, заменик градоначелника.

Одлуком о комуналном реду прописана је новчана казна од 5.000 динара ако се заустављањем, паркирањем и остављањем возила омета коришћење улице, односно онемогућава одвијање саобраћаја. Да ли ће се висина прописаних казни мењати, за сада није познато. Од почетка године надлежни из Секретаријата за послове комуналне милиције због заустављања у десној траци написали су скоро 7.000 прекршајних налога и уклонили око 300 непрописно остављених возила. Највише казни несавесним возачима изадато је у Булевару Зорана Ђинђића, и то 2.149, док је највише возила уклоњено у Булевару краља Александра, укупно 251. (Ј. Д.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

Coa

07.11.2019. 11:35

I onda dok istovaras robu u 4h ujutru i lupas paletama,viljuskarem razbudis ceo komsiluk i onda ti sidje neka budala sa postoljem i preti.....

VEKI

07.11.2019. 11:51

Zbogom pameti i razumu. I ono malo mira u toku noći kad utihnu ulice odlazi u zaborav. Sad nas čeka buka od kamiona i noću, da bi neko preko dana mogao da prođe kolima. Gužve u saobraćaju su posledica lošeg GSP-a i nedostatak prevoza na pojedinim linijama, gde ih uopšte i nema pa ljudi moraju kolima na posao, Takođe, velika je i prekomerna koncentracija i taksista i drugih putničkih vozila.

milos

07.11.2019. 15:52

@VEKI - Guzve u saobracaju su posledica ogromnog broja privatnih automobila . Da se poveca broj vozila GSPa dvostruko to nece poboljsati javni prevoz , jer ta vozila nemaju kuda da prodju .

Srpski srbin

07.11.2019. 11:59

Bravo, ovo treba primeniti u svim vecim gradovima. Neocekivano izuzetan potez Vesića, svaka čast za ovo rešenhe (ali samo za ovo) !!

Pera

07.11.2019. 12:08

E sad ce morati da povecaju plate vozacima kamiona zato sto ce morati raditi u tri smene.

Alex

07.11.2019. 12:12

Prvo su zabolii stubice tako da niko ne moze da stane sa strane da nesto utovari ili istovari, sada ce da ih nateraju da rade nocu. Resenja sve gluja od glupljih!

deda

07.11.2019. 12:16

prvo da ciscenje ulica,praznjenje kontejnera itd. ogranicite od 10-14h jer oni su najgori krenu sa radom u sred jutarnjeg spica.

Рашо

07.11.2019. 12:23

Добра замисао али да видимо шта ће од тога да буде?

GOLMAN IZ GOLOBOKA

07.11.2019. 12:30

U Nemackoj je to odavno samo nisam siguran dali se vreme bas poklapa ali nebitno. Ja kao snabdevac imam kljuc od prodavnice i trazenu robu dostavim cak i sveze meso. Nista nesme da zafali, izgradjeno poverenje sto kod nas taj sablon mislim da nece bas da funkcionise.

Vlajko

07.11.2019. 13:00

Tako je bilo sedamdesetih i osamdesetih u centru Beograda. Knez Mihailova iako nije bila pešačka zona nije se snabdevala preko dana.

Jeste

09.11.2019. 12:11

@Vlajko - al' od tada i zaposleni u gradskoj čistoći postadoše gospoda, koja radi samo tokom dana...

Zaboravljeno koferče

07.11.2019. 14:11

A jel time prestaju da važe dozvole koje imaju prevoznici da dostavljaju van određenog vremena? Pitam jel vidim da svi zalepe na šajbnu rešenje koje im izdao grad i teraju kad i gde ih volja.

Žiksi

09.11.2019. 11:30

@Pitanje - Lepo, ustane gazda otvori, istovari,ili plati radnika za noćnu smenu a prodavac dodje bez većih gužvi...kao što rade u normalnoj Evropi.

Duska

07.11.2019. 17:55

Ja mislim da bi vozila Gradske cistoce MORALA sakupljat smece nocu i najdalje do 8 ujutru,kao sto se radi svuda u svetu. Kako tek oni zakrcuju i ometaju saobracaj, a da propratne "mirise" i ne spominjem :(...........Neka malo gradski oci razmisle i o tome

alx

07.11.2019. 18:59

Ono malo radnji i stanara koji su ostali u centru ce da se iseli, preselice se u trzne centre koji imaju parking za dostavu. Namestaj i ostalo ce vam dovoziti u 2 ujutro pa mozete pomoci nosacima da istovare kod komsije ako zelite da spavate , Online porucenu hranu za slavu ocekujte posle 2 tad je mirno nocu , Brza posta posiljke od 22:30 do 2:30 , dostava gotove hrane ce biti zbirno za ceo ulaz da se optimizuje vreme zvakanja u ulazu...divna ideja

veselnik

07.11.2019. 19:28

"..takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam ujutru, a ne između 9 i 14 sati kao što je sada slučaj"..." jer su to mnogi zloupotrebljavali"! Znači kad nisi sposoban da SPROVODIŠ propis, ti ga promeniš? A šta ako ni to ne bude poštovano - neki novi propis?

Nebojša

08.11.2019. 19:34

Tako je svuda u normalnom svetu, samo sto ulazak u pesacke zone ide posle ponoci i iskljucivo elektromobilima jer buka nije dopustena.Ovo treba uvesti u celoj Srbiji

Žiksi

09.11.2019. 11:35

Hvala Bogu da u Srbiji ide nešto na bolje..čitao sam i za uvodjenje Nedelje kao neradan dan, sad i ovo..bližimo se EU sistemu vrednosti..bravoo !

Ivana

01.12.2019. 11:39

Super sto su uveli novu uredbu!Samo me interesuje kada ce uvesti novu uredbu za bahatu "gospodu" koja redovno svojim besnim automobilima zakrle zakrče saobraćaj tako sto ukljuce sva četiri žmigavca i sednu u kafić, mirno piju kafu ili sta već.Osam sati sam svakodnevno u centru i vidim šta se dešava. Samo me interesuje da li postoji uredba i za takve????