Све подређено пацијенту: Из сопствених средстава адаптирали Дом здравља

Б.Борисављевић

среда, 06. 11. 2019. у 15:27

Све подређено пацијенту: Из сопствених средстава  адаптирали Дом здравља

Др Невенка Величковић, в.д. директора ДЗ "Вождовац" / Фото: Д. Миловановић

Дом здравља "Вождовац" протекле две године значајно побољшао услове лечења. Најпоноснији на Службу за физикалну медицину и рехабилитацију, салу за психофизичку припрему трудница и одељење интерне медицине

ДОСТУПНОСТ здравствене заштите свим грађанима, улагање у побољшање услова за превенцију болести и лечење пацијената, као и рада запослених, циљеви су руководства ДЗ "Вождовац".

Током протекле две године реконструисане су амбуланта у Прњавору, здравствена станица у Улици Војводе Степе 226, где после десет година, поново ради стоматолошка ординација, опремљена по најмодернијим стандардима.

У разговору за "Новости" др Невенка Величковић, в.д. директора ДЗ "Вождовац", истиче да је адаптиран и простор лабораторијске дијагностике у централном објекту, а најпоноснији су на Службу за физикалну медицину и рехабилитацију, салу за психофизичку припрему трудница и одељење интерне медицине, која су средили из сопствених средстава.

Амбуланта у Прњавору била је у изузетно лошем стању, а услови за лецење пацијената, као и услови за рад, недопустиви и непримерни. Пољски тоалет, техничка вода, пећ бубњара...сада су прошлост.

- Уз велику помоћ општине Вождовац, и залагање председника, грађани су добили савремену амбуланту - каже др Величковић. У току је набавка апарата за компјутерско одређивање видне оштрине за одељење офталмологије.

Опремљен је и кутак здравља, где деца и одрасли, сваког дана у разговору са лекарима и медицинским сестрама, могу да добију савете за унапређење здравља, али и да измере крвни притисак, одреде ниво шећера у крви. У служби педијатрије у насељу Степа Степановић малишани могу да цртају, пишу и играју се док чекају.

- По доласку на место в.д. директора, пре две године затекла сам нераспакован аналогни мамограф, још из 2008. године - истиче др Величковић. - Због великог дијагностичког значаја овог апарата у оквиру опортуног скрининга, радиолог је послат на додатну обуку, опремљен је кабинет и уведена нова дијагностичка услуга. Надам да ће у скорије време бити и дигитализован. У склопу радиолошке дијагностике, опремљен је кабинет за дигитални рендген апарат, по свим стандардима. Уведене су и нове здравствене услуге, ултразвук кукова деце, као и колор доплер крвних судова врата.

Докторка Величковижћ увела је праксу "отворенх врата" за пацијенте и запослене, који могу да изнесу своје сугестије, примедбе, предлоге...

БАЊИЦА, КУМОДРАЖ, РИПАЊ
У ПЛАНУ је изградња здравствене станице на Бањици, као и потпуна реконструкција ЗС у Кумодражу, као и огранка у Рипњу.

- Град је издвојио 17.5 милиона динара за инвестиционе радове за наш дом здравља - наводи др Величковић. - Ради се пројекат реконструкције фасаде огранка у Шумицама, као и санације крова и мокрих чворова. На централном објекту у Устаничкој 16 биће саниран равни кров, а планиран је и новац за израду пројекта за нову здравствену станицу на Бањици.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Stepan

06.11.2019. 17:00

Cestitke za pobedu profesije i gradjanske svesti nad dnevno politickim uskogrudim, povrsnim odnosom prema zdravstvu i prevenciji.