ПРОБЛЕМИ са канализационом мрежом, који су више од пола године мучили житеље доњег дела насеља Војвода Влаховић, на међи Вождовца и Звездаре, недавно су привремено решени. То значи да житељи тридесетак зграда бар привремено могу да одахну. Трајно решење је једино могуће изградњом колектора, чијим завршетком би се стекли услови за уређење главне улице у овом делу престонице.

Како, за "Новости", кажу из Удружења грађана "Моје насеље", становници вождовачког дела насеља од маја се муче са фекалним водама, јер су попуцале цеви и садржај је почео да се прелива у њихова дворишта и куће. У Митровданској улици се због изливања одронио део пута, а 50 метара испод те саобраћајнице формирано је велико фекално језеро.

- На нашу иницијативу и уз помоћ групе инвеститора, ситуација је привремено решена, тако што су уграђене нове канализационе цеви поред постојећих, које су биле пречника Ф-200 и које су под великим притиском попуцале. Замењена је цела линија до првог шахта цевима промера ф-300 у дужини од сто метара и инсталиран је још једна преливни шахт - истичу из Удружења. - Читав посао коштао је неколико хиљада евра, а завршен је за један дан. Тако смо привремено санирали проблем за 30 зграда и око 1.000 становника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стојчић: Мост ће бити тамо где буду желели грађани

Из ЈКП "Београдски водовод и канализација" истичу за наш лист да је део система који је у њиховој надлежности у овом насељу у исправном и функционалном стању.


НЕЛЕГАЛНО ПОСТАВЉАЛИ МРЕЖУ

ПРЕМА речима једног од житеља овог дела престонице, инвеститори појединих објеката у насељу купили су околне њиве и преко њих, по мраку, нелегално спроводили цеви, које су спајане на постојећу вождовачку канализацију. У дворишту његове куће, како каже, није могло да се "опстане" од фекалија и смрада, посебно увече кад падне притисак.