ИАКО још увек узнемирена због крађе, једна Борчанка остала је целим срцем захвална полицајцима из ове општине, након што су врло брзо пронашли њен отуђени аутомобил, али је и све време смиривали и тешили када је, преплашена, са својом малом децом ушетала у њихову станицу.

Б. Л. из Борче јуче је, након куповине, отишла да изведе своје малишане из вртића, не очекујући да ће на паркингу доживети велику непријатност.

Прочитајте још: Татјана (44) и њен син Боромир (7) нису избачени на улицу: Шести покушај исељења породице са Дорћола није успео (ФОТО

- Као и толико пута дотад оставила сам своја кола на паркингу испред вртића и пошла да изведем дете. Моја је грешка што сам у колима, испод патоснице, оставила кључеве. То ради 80 одсто родитеља, јер када вам је дете мало, улица прометна, а време хладно, сваки секунд гледате да уштедите. Знам да сам погрешила, али као што је рекао полицајац, то није разлог да било ко узме моју имовину - каже ова жена.

Док се приближавала колима, чула је добро познати звук свог мотора. А онда је за воланом угледала непознатог човека.

- Потрчала сам ка ауту и стигла довољно близу да видим тамнопутог мушкарца, црне косе и изразито дугог носа. Видео је и он мене, да сам мајка, да су деца са мном, да мој ауто није скуп, већ возило скромних људи... Свеједно је дао гас и одвезао се у мојим колима - каже она.

Пре одласка у вртић је, додаје, свратила у продавницу и за два чека накуповала храну и кућну хемију, надајући се да ће са постојећим акцијама нешто моћи да уштеди.

- Све су ми те кесе остале у ауту, као и два дечја седишта. Отишла сам са децом право у полицијску станицу. И заиста, хвала им до неба, свима који су радили у другој и трећој смени у Борчи јуче. Нисам очекивала такву подршку. Тешили су ме да се не бринем, да ће се они одмах дати у потрагу, посаветовали ме да прво одем кући и оставим децу, а потом да се вратим и дам изјаву - каже Б.Л.

У полицији је оставила и опис мушкарца.
- Када сам се вратила из станице, није прошло много, а зазвонио ми је телефон. Звали су из СУП-а. Рекли су да се топло обучем, да ћу дуго морати да стојим док се не заврши увиђај, али да је мој ауто пронађен - казала је она.

Када је дошла на лице места, схватила је да се лопов само препаркирао са друге стране вртића. Ауто је нестао у улици Беле Бартока 21, а нађен је код броја 12.

- И по километражи видела сам да није много прешао. Док је јурио, ипак је успео да га чукне. Однео је све кесе из продавнице, све оно што тек чековима треба да отплатим, али су бар седишта остала - каже ова жена.

Како каже, не може да нађе довољно речи хвале за полицију која је тако брзо реаговала.
- Знате колико сам пута чула оне приче "радимо на томе", а заправо нико ништа не предузима? А ови полицајци су се тако растрчали, иако је била међусмена. Хвала им свима, и за подршку, и за труд који су показали. Најважније је да ми нисмо повређени, јер никада не знате с ким имате посла. Лопов је изгледао ужасно, избезумљено, са оним исколаченим погледом особе која се спрема да нешто украде. Ипак, екипа која је синоћ радила у станици све је успела да реши - каже Б.Л. и додаје, да кад све сабере, ипак је ово тужна прича са срећним крајем.

(Telegraf)