Сви уговорени радови на Тргу републике завршени су и како је раније најављено, саобраћај ће бити пуштен 1. новембра 2019, саопштио је Беоинфо.

Одлука о измени уговора са извођачем радова, која је донета, нипошто не значи никакве додатне радове на терену, прецизирано је из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Град припрема одлуку: Ускоро и кредитирање радова на зградама

Отуда сензационалистички наслови у појединим медијима, у којима се наводи да је „Штрабаг” тражио продужење рока и да га је добио до 23. јануара 2020, напросто немају за циљ пласирање истине већ извлачење из контекста и покушај да се направи помпезна вест тамо где је нема, наводи се у саопштењу.


Наиме, Одлука о измени уговора о јавној набавци донета је искључиво због тога што је претходни уговор истицао 25. октобра. Да би све било у складу са законом, донета је поменута одлука због дуготрајних процедура, односно времена које је потребно да би се израдила неопходна документација у вези са уговором. Како понављају из Дирекције, уговорени радови су завршени и неће бити никаквих додатних радова на терену.