Досадашњи закупац култне кафане на Ташу о сукобу са власницима: Шансу дају другом и желе да ме отерају

Г. НОВАКОВИЋ

30. 10. 2019. у 12:02

Досадашњи закупац култне кафане на Ташу о сукобу са власницима: Шансу дају другом и желе да ме отерају

Ратомир Вукадиновић

Како каже Ратомир Вукадиновић уговор о закупу истекао је 30. априла

СУДБИНА култног ресторана у Ташмајданском парку "Последња шанса", претходних дана доспела је у жижу интересовања јавности. Вест да ће после три деценије у закуп овог локала ући ново лице, одјекнула је престоницом, а целу ситуацију додатно компликује чињеница да су досадашњи газда кафане и Спортски центар "Ташмајдан" у судском спору. Упитно је и то да ли ће, упркос свему, споменик песнику Васку Попи бити постављен испред ресторана, како је то најављено прошле године.

Како каже Ратомир Вукадиновић, који је последњих 30 година управљао "Последњом шансом", уговор о закупу истекао је 30. априла.

- Лицитација је била одржана још 18. априла, а ја о њој нисам био обавештен - каже, за "Новости", Вукадиновић. - По закону, нису ни били дужни да ми кажу за надметање, али зашто то нисам заслужио? После три деценије успешног пословања, после много уложених средстава и без динара дуга све ове године, како то да нисам био подобан?

Прочитајте још - СПОР ОКО ЗАКУПА КАФАНЕ: "Таш" оштећен за два милиона?

Према речима Вукадиновића, у марту ове године поднео је захтев СЦ "Ташмајдан" за продужетак уговора, под условима и по цени коју сами одреде. Кратко му је одговорено да "немају економски интерес" да би пословали са његовом фирмом "Адино". У мају су га тужили, јер бесправно ради. Прошлог четвртка одржано је прво рочиште, а следеће је заказано за март наредне године.

Да ли ће Васку Попи бити постављен споменик испред ресторана

- Суд нека каже да ли имам право или не, да ли је требало да ми објасне зашто немају економски интерес да раде са мном. До тада, ја ћу радити. Али "Ташмајдан" је нестрпљив да сачека крај спора, па ми шаљу разноразне инспекције. То нема логике, да пријављују локал који третирају као њихов. Јасно је да желе да ме уклоне - каже Вукадиновић.

У међувремену, надлежни у СЦ "Ташмајдан" тврде да су претрпели штету већу од два милиона динара, због нелегалног корисника. Такође, истичу да је "Адино" благовремено обавештен о престанку важења Анекса уговора о закупу, као и да ће он бити дат најповољнијем понуђачу на јавном надметању. Уговор о закупу продужаван у неколико наврата, а последњи пут 2012. године, на период од 2014. до 2019. године.

Прочитајте још - Позната кафана мења власника: Васко Попа остаје без своје "Шансе"?

УСЛОВИ ЛИЦИТАЦИЈЕ

ПРЕМА речима Ратомира Вукадиновића, све и да је знао на време за лицитацију, не би могао да учествује у њој.

- Услови су били такви да учесници конкурса морају имати минимум 50 запослених, и укупан промет у последње три године од 150 милиона динара. Очигледно је само један интересент могао да одговори на ове захтеве - каже наш саговорник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Clemens

30.10.2019. 12:32

... a taj jedan jedini koji moze da ispuni uslove iz konkursa je?... pretpostavljamo Peconi.