ИАКО је грађевинска инспекција 22. и 23. октобра затворила пет дивљих градилишта у насељу Војвода Влаховић на Вождовцу, траке о забрани градње су убрзо скинуте, а на неким објектима радови се неометано изводе! Две зграде пред усељење опасане су инспекцијском траком, као и два градилишта на којима су ископани темељи, док су на једној згради, коју је посетила инспекција, завршени груби грађевински радови.

Како су се репортери "Новости" јуче уверили, на улазу у само насеље, са леве стране, никла је вишеспратница без потребних папира за градњу. Груби грађевински радови на приземљу, четири спрата и поткровљу су завршени, трака је прошле недеље била облепљена око читавог градилишта, али је у међувремену поцепана, док радника у понедељак није било.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Bahati investitor u Filmskom gradu nema nameru da stane: Samo niču novi spratovi

Педесетак метара даље још једно градилиште је добило забрану наставка градње, која је заустављена у темељу. Црвена трака се налазила тамо само неколико дана, док је инвеститори нису склонили.

- Ово је страшно. Стално ничу нове зграде, неке и без потребних папира. Осим проблема са канализацијом, имамо проблем дивље градње који заправо претходи свим осталим невољама - огорчено за наш лист прича један од житеља овог дела Вождовца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Borba protiv divlje gradnje

На нелегалном објекту у самом центру насеља, у Улици војводе Влаховића, урађена је и фасада и постављена столарија. Ово градилиште, односно, завршену зграду су инспектори Секретаријата за инспекцијске послове затворили прошле недеље. Пре неколико дана на спорној вишеспратници није било грађевинске табле о инвеститору, спратности објекта и роковима за завршетак радова, док смо је јуче затекли, али је била слабо видљива. На згради која има приземље, два спрата и поткровље, траке о забрани даљег извођења радова јуче није било, али зато јесте неколико неимара, који су сређивали унутрашњост објекта.

- Неко време је ово градилиште било пусто. Онда су се пре неколико дана поново појавили и наставили са завршним радовима на објекту. Трака је била постављена, знам да су прошле недеље инспектори затворили градилиште, али изгледа да то није омело инвеститора. - прича житељка Улице војводе Влаховића.

До закључења овог броја "Новости", Секретаријат за инспекцијске послове није се изјаснио о даљој будућности спорних градилишта.


ЛОШ КАНАЛИЗАЦИОНИ СИСТЕМ

ПОРЕД изградње дивљих објеката, житеље насеља Војвода Влаховић муче лоше урађени канализациони системи. Како они истичу, инвеститори су се прикључили на вождовачку канализацију, а цеви које су тада коришћене су пречника Ф-200, што је недовољно за толики број становника.