ГРАДЊА комшијског дома у Улици Новице Церовића 23 на Звездари почела је да угрожава кућу породице Кнежевић на броју 23а. Наводно, нелегално прикључивање на водоводну мрежу и непрописно усмеравање олука и шахта бахатог суседа, помера темеље породичног дома, због чега се Кнежевићи боје за безбедност! Иако је грађевинска инспекција излазила на терен и затварала градилиште, чак доставила и решење о рушењу, комшија је подигао приземље и спрат.

Јесењи, кишни дани забрињавају Душана Кнежевића и његову супругу Гордану. Како нам је испричао глава куће, муке су почеле почетком прошле године, када су наследници преминулог суседа продали део плаца, те је Д. В. почео да гради.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - DIVLjA GRADNjA NA ZVEZDARI: Ko je "moćnik" iz Supilove?

- Тај објекат статички је угрозио нашу кућу - прича нам Душан. - Његови темељи дубљи су од наших и праве притисак на наш дом. Почели су да нам пуцају зидови.

Да невоља буде већа, како наводи наш саговорник, инвеститор је олуке и шахте ван прописа поставио на угао дома Кнежевића, па приликом већих падавина вода директно одлази испод њихових темеља. То је допринело да кућа вуче влагу, да отпада малтер, чак кишница пролази преко електричних каблова.

- Проблем смо приметили пре месец и по. Позвали смо судске вештаке, који су проценили штету. Покушао сам чак и да се договорим са инвеститором, али он неће ни да чује - јада се Душан Кнежевић.

Према Душановим речима, грађевинска инспекција је затварала градилиште неколико пута.


НАПЛАЋУЈУ УТРОШАК

НА поменутој адреси 2014. године потрошач је уведен у систем нашег предузећа на основу тадашњих доказа о власништву објекта - речено нам је у ЈКП "Београдски водовод и канализација". - Он је на основу документације евидентиран у систем, ради наплате утрошене воде. Зато што није поседовао комплетну документацију за прикључење на градску водоводну мрежу, наше предузеће на предметној локацији само наплаћује утрошену воду, а не одржава прикључак.