ПОВОДОМ инцидента који се у понедељак увече догодио приликом одузимања возила CarGo, јуче је испред зграде Делегације Европске уније у Србији одржана ванредна конференција. Александар Вучић, председник Удружења грађана CarGo, и Вук Губеринић, директор компаније CarGo Technologies, позвали су надлежне да ослободе из притвора њиховог члана и најавили су да ће поднети десетине кривичних пријава против злоупотребе државних органа. Из Секретаријата за послове комуналне милиције напомињу да су обављали своју дужност.


Према речима представника CarGo, осморо чланова Удружења ухапшено је у понедељак увече, укључујући возача и адвоката приправника. На терену је, како наводе, без икаквог правног основа било "неколико стотина полицајаца", којима су "оркестрирали људи у црвеним дуксевима".


Возач коме је одузет аутомобил, чика Мића, како су га назвали Вучић и Губеринић, задржан је у притвору, под сумњом да је организовао колеге да ометају раднике Паркинг сервиса током обављања посла.


- Чика Мића је срчани болесник и има карцином. Апелујемо на надлежне, ако у њима има још мало људскости и достојанства, пустите га. Због његове деце и терапије - рекао је Вучић.


Током јучерашњег дана огласио се и Секретаријат за послове Комуналне милиције поводом поменутог инцидента. У саопштењу се наводи да су возачу уручени потврда о привремено одузетом возилу и записник о извршеној контроли.


- Возач је по заустављању одбио да изађе из кола и затражио медицинску помоћ - стоји у саопштењу.


Прочитајте још: Возач CarGo, коме је одузето возило, задржан у притвору


Из Секретаријата наводе да су поједини присутни возачи CarGo возила, позивали и претили физичким обрачунавањем са патролама. Органима реда у помоћ је пристигло неколико тимова интервентне јединице полиције.


ЛЕГАО НА УЛИЦУ

КАКО би спречио да "паук" подигне његов аутомобил, чика Мића (М. Ш.) је испред њега легао на улицу. Када му је, током препирања са инспекторима и полицијом, позлило, возило Хитне помоћи га је превезло до Ургентног. Након прегледа, он се вратио на Нови Београд. У међувремену је сазнао да су му синови ухапшени. После тога је и он приведен.