По налогу Трећег основног тужилаштва у Београду, одређено је задржавање од 48 сати само возачу аутомобила удружења CarGo коме је одузето возило, јер је звао колеге како би ометали одношење возила Паркинг сервиса.

Остали које је полиција ноћас привела, пуштени су након саслушања и против њих ће бити поднета кривична пријава у редовном поступку за кривично дело "ометање службеног лица у вршењу службене дужности" из Закона о јавном реду и миру, рекао је Танјугу портпарол тужилаштва Иван Марковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИНТЕРВЕНТНА КОД УШЋА: Инспекција запленила возила CarGo, ухапшен менаџер, возачи лежали испред аутомобила (Фото)

Задржани возач ће у року од 48 сати бити приведен у тужилаштво на саслушање због истог кривичног дела, након чега ће бити одлучено о даљем току поступка.

Чланови удружења CarGo окупили су се на позив колеге коме је претило одузимање возила и неко време блокирали саобраћај на потезу од тржног центра "Ушће" до Палате Србија на Новом Београду, а нормализован је нешто пре поноћи када су се чланови удружења CarGo мирно разишли, а возило њиховог колеге "паук" Паркинг сервис, ипак, одвезао.