ЗАМЕНА коцака на Тргу републике приводи се крају, а саобраћај је од понедељка могућ из Француске и Улице Васе Чарапића ка Дечанској. Коларчева улица, од Палате "Албанија" до Трга републике, биће затворена до 1. новембра, када је рок да се заврше радови.

- Како напредују радови на преслагању коцке на Тргу републике, тако се и поједине улице постепено отварају за саобраћај, а наш је циљ да грађани што пре могу да их користе - казао је секретар за саобраћај Душан Рафаиловић. - Радови одмичу и улице се, део по део, поново отварају, док се неки делови затварају како би се цео посао привео крају.

Прочитајте још: Нове измене у саобраћају у центру града, погледајте којим улицама од данас не можете да прођете

Возила из Француске и Улице Васе Чарапића моћи ће да користе по једну саобраћајну траку.

Аутобуси са линија 24 и 26 саобраћају, у смеру према Дорћолу, улицама Трг Николе Пашића, Дечанском, Браће Југовића, Француском и даље редовном трасом. У смеру према граду, возе Француском, преко Трга републике, Македонском, Дечанском, Тргом Николе Пашића и даље редовном трасом, а користиће привремено стајалиште "Трг републике" испред сцене "Раша Плаовић".

И возила са линија 37 и 44, као и минибуса линије Е2, користе ову трасу.

Аутобуси са линија 43 и 96 саобраћају скраћеном трасом до терминуса "Железничка станица".

Линија 27 у смеру ка Тргу републике иде трасом: Булевар краља Александра, Дечанска, Браће Југовић, Француска и користиће стајалиште "Дом омладине".

ТРОЛЕЈБУСИ

ТРОЛЕЈБУСИ на линијама 21, 22, 29 возе до Славије, а линија 31 и 22А до Палате "Албанија".

Линије 5А, 19, 28А и 41 и даље не саобраћају.