Чланови удружења CarGo раишли су се вечерас око поноћи после двочасовног окупљања на Новом Београду због, како су навели, одузимања возила њиховом колеги, а саобраћај у том делу Новог Београда је поново нормализован.

Саобраћај је био у прекиду на потезу од тржног центра "Ушће" до Палате "Србија", а нормализован је нешто пре поноћи када су се чланови удружења CarGo мирно разишли, а возило њиховог колеге "паук" Паркинг сервис, ипак, одвезао.

Претходно је директор Удружења Вук Губеринић позвао окупљене да се мирно разиђу.

"Ради ваше безбедности молим вас да се сви повуцемо. Хвала што сте дошли да спрецимо ову нелегалну акцију одузимања возила.

Нецемо правити скандале", рекао је Губеринић.

Интервенисала је и полиција, а како су из Удружења рекли Тањугу на лицу места, привела је неколико њихових чланова међу којима и адвоката CarGo-а.

Све је почело око 22.00 сата када су чланови овог удружења опколили камион Паркинг сервиса у покушају да га спрече да одвезе аутомобил једног од њихових чланова.

Око камиона је било окупљено више десетина чланова удружења, као и неколико аутомобила CarGoа који су му онемогућавали да крене.

Поједини чланови удружења су лежали и седели на коловозу око "паука", а на лице места стигло је и више од десет возила интервентне јединице београдске полиције.

"Возач је заустављен на углу Булевара Михајла Пупина и Булевара уметности. Покушавају да му узму возило због чега му је позлило, а он је одвезен у болницу", рекли су из Удружења CarGo извештачу Танјуга.

Председник Удружења CarGo Александар Вучић рекао је за Тањуг да је возило колеге "нелегално отето, без иједног папира".

"Кордон полиције је кренуо са јасним циљем да хапси грађане који мирно пружају отпор", рекао је Вучић.

Он је рекао да ће представници Удружења вечерас имати састанак на којем ће одлучити о даљим корацима и о томе обавестити јавност.

"Наш циљ је да свакако не одустанемо од институција, али не искључујемо ни улице. Били смо сведоци протекле три недеље да се на улици, изгледа, добија правда", рекао је Вучић, тврдећи да се у њиховом случају не крши само закон већ и устав који гарантује слободу мишљења.