Нове измене у саобраћају у центру града, погледајте којим улицама од данас не можете да прођете

Новости онлине

понедељак, 21. 10. 2019. у 13:08

Нове измене у саобраћају у центру града, погледајте којим улицама од данас не можете да прођете

Print screen Youtube

Поједине улице се постепено отварају за саобраћај, док се неки делови затварају како би се цео посао привео крају

Како напредују радови на преслагању коцке на Тргу републике, тако се и поједине улице постепено отварају за саобраћај, док се неки делови затварају како би се цео посао привео крају, изјавио је градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, преноси Беоинфо.

- Тако ће од данас саобраћај бити могућ из Француске и Улице Васе Чарапића ка Дечанској, док ће Коларчева улица, од Палате „Албанија” до Трга републике, за саобраћај бити затворена – изјавио је Рафаиловић.

Према његовим речима, возила из Француске и Улице Васе Чарапића моћи ће да користе по једну саобраћајну траку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Завршна фаза сређивања центра: Тролејбуси возе до Славије, "31" до палате "Албанија"

Због тога ће возила јавног градског превоза саобраћати са изменама. Тролејбуси на линији 21 саобраћаће на релацији Трг Славија – Учитељско насеље и носиће ознаку 21Л, тролејбуси на линији 22 саобраћаће на релацији Трг Славија – Крушевачка са ознаком 22Л, док ће тролејбуси на линији 29 саобраћати на релацији Трг Славија – Медаковић 3 са ознаком 29Л.

Аутобуси на линији 31 саобраћаће до привремене окретнице испред Палате „Албанија” са ознаком 31Л, док је привремена аутобуска линија 22А на релацији Палата „Албанија” – Трг Славија.

Возила са линија 24 и 26 саобраћају делимично измењеном трасом – у смеру према Дорћолу ићи ће улицама Трг Николе Пашића, Дечанском, Браће Југовић, Француском и даље редовном трасом, а користиће стајалиште „Дом омладине”. У смеру према граду, возила саобраћају улицама Француском, Трг републике, Македонском, Дечанском, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом, а користиће привремено стајалиште „Трг републике” испред сцене „Раша Плаовић”.

Возила са линија 37 и 44, као и минибус линија Е2 саобраћаће делимично измењеном трасом – у смеру према Дорћолу улицама Трг Николе Пашића, Дечанском, Браће Југовић, Француском и даље редовном трасом, а користиће стајалиште „Дом омладине”. У смеру према граду, возила ће ићи улицама Француском, кроз терминус „Трг републике”, Браће Југовић, Дечанском, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом, а користиће стајалиште „Трг републике”, које у редовном режиму користе линије 43 и 96.

Аутобуси са линија 43 и 96 ће саобраћати скраћеном трасом до терминуса „Железничка станица (Панчевачки мост)” и носиће ознаке 43Л и 96Л. За ове аутобусе се успоставља привремено стајалиште преко пута постојећег у Улици Јована Авакумовића.

Аутобуси са линије 27 ће у смеру ка Тргу републике саобраћати делимично измењеном трасом: Булевар краља Александра – Дечанска – Браће Југовић – Француска – терминус „Трг републике” и користиће стајалиште „Дом омладине”.

Минибус линија Е9 ће, у оба смера, уместо преко Теразија, саобраћати трасом Трг Славија – Београдска улица – Булевар краља Александра – Трг Николе Пашића – Дечанска – Браће Југовић – Француска – Улица цара Душана и даље редовном трасом. Привремено неће саобраћати возила на линијама 5А, 19, 28А и 41.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације