Весић најавио изградњу 17 нових вртића у Београду

Танјуг

понедељак, 21. 10. 2019. у 12:32

Весић најавио изградњу 17 нових вртића у Београду

Градоначелника Београда Горан Весић Фото Тањуг

Стране делегације, када дођу у нашу земљу, кажу да оне не заостају у односу на предшколске установе у много развијенијим земљама

Град Београд је расписао тендер и одвојио новац за 17 нових вртића који ће бити изграђени у наредних неколико година, изјавио је у понедељак заменик градоначелника Београда Горан Весић и додао да ће неки од тих вртића бити монтажно зидани.

"У Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда смо добили извођаче за пројектовање и изградњу четири вртића...када се буде завршило пројектовање, одмах ће се почети са изградњом", рекао је Весић новинарима у вртићу "Петлић" на Петловом брду, чија је реконструкција почела у понедељак, 21. октобра.

Прочитајте још - Полазак деце у вртић у Србији више никад неће бити исти: Држава уводи радикалне промене које ће растужити баке и деке

Навео је да Београд има добре предшколске установе и истакао да је задовољан што стране делегације, када дођу у нашу земљу, кажу да оне не заостају у односу на предшколске установе у много развијенијим земљама.

Истакао је да ће се Град трудити не само да гради нове вртиће, већ и да побољша услове рада за запослене који раде у њима јер они, додао је, раде одговоран посао.

"Влада Србије води рачуна да им буду повећане плате. Ми смо им, као Град, ове године исплатили и солидарну помоћ и трудимо се да тим особама које раде одговоран посао, који никаквим парама не може да се плати и који може да се ради само са великом љубављу, додатно учинимо како би показали да друштво цени оно што они раде", додао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације