Богатија туристичка понуда: Плутајућа атракција на Ади

Г. Н.

21. 10. 2019. у 16:09

Богатија туристичка понуда: Плутајућа атракција на Ади

Плутајући објекат ће бити у зони гејзира

Управа Аде Циганлије објавила јавни позив за изградњу новог пројекта на води. Поставка у зони гејзира ће бити намењена за одржавање мањих манифестација

ПЛУТАЈУЋИ монтажни објекат на води Савског језера нова је атракција која ће посетиоцима бити доступна за неколико месеци, за одмор и фотографисање. У циљу унапређења туристичке понуде, Ада Циганлија расписала је конкурс за извођење радова у зони гејзира, а заинтересоване грађевинске фирме имају рок до 14. новембра да доставе понуде, након чега ће започети посао.

Како су открили из ЈП "Ада Циганлија", пројекат ће умногоме допринети атрактивности Савског језера, а биће реализован у сарадњи са Секретаријатом за стамбене и комуналне послове града Београда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Чукарички рукавац без шута и пластике

- Плутајући објекат ће бити постављен у зони гејзира, односно почетка Савског језера - кажу из предузећа. - По угледу на велике туристичке дестинације у свету, овај садржај ће служити свим посетиоцима и туристима који желе да се одморе и уживају на јединственој локацији на води, посматрајући Савско језеро из нове перспективе и гејзир као препознатљив симбол Аде Циганлије.

Нова поставка биће намењена за фотографисање, као и за одржавање мањих манифестација на води. Из предузећа не скривају наду да ће будући објекат употпунити нову слику Аде Циганлије као изузетно атрактивне туристичке дестинације у овом делу Европе.


РАМПА У РОКУ

РАДОВИ на измештању улазне рампе теку по плану, што нам омогућавају и тренутни временски услови. Очекујемо да посао буде окончан у року - кажу из Управе Савског језера.

После измештања, саобраћај ће бити у потпуности нормализован, а само проширење улазне рампе омогућиће смањење саобраћајних гужви и бржи проток возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Deka

22.10.2019. 07:54

Zar je malo mesta na adi, pa jos morate i vodu da okupirate svojim öbjektima"?