Коначно у престоници све улице добиле назив: Више нема куће без адресе

М. СТАНОЈКОВИЋ

21. 10. 2019. у 12:15

Коначно у престоници све улице добиле назив: Више нема куће без адресе

Надлежни ће поставити табле

Од почетка године именовано преосталих 5.235 улица које нису имале назив. Председница Комисије за именовање улица Андреа Радуловић: Завршен процес ажурирања регистра

У БЕОГРАДУ више не постоји ниједно домаћинство без адресе. Како тврде у Граду, од почетка године именовано је још преосталих 5.235 улица које нису имале име и тиме је заокружен процес ажурирања адресног регистра на територији престонице.

Иако је рок за завршетак регистра био до краја ове године, па је због неажурности свих локалних самоуправа продужен до краја следеће, у градској управи наводе да су посао успели да заврше на време. Како за "Новости" објашњава Андреа Радуловић, заменица председника Скупштине града и председница Комисије за именовање назива тргова и улица, од децембра прошле године до јула ове године, и преостале необележене улице су добиле назив.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Џабе на излет: Какве све бесплатне програме нуде градске општине

- Све неименоване улице које је доставио Републички геодетски завод добиле су своје називе и кућне бројеве - каже за "Новости" Радуловићева.

- Овим је омогућено да сваки грађанин добије своју званичну адресу, због чега ће бити олакшан рад градских институција у раду са грађанима, а пре свега полицији, Хитној помоћи и ватрогасцима.

Према подацима Града, крајем прошле и у току ове године, свој назив добиле су улице у 15 градских општина.

- У 2019. години именовано је 3.866 улица на Чукарици, Палилули, у Сопоту, Барајеву, Младеновцу, Лазаревцу, Новом Београду, Земуну, Обреновцу и Сурчину - наводи Радуловићева.

- Крајем 2018. године назив је добило 1.369 улица на Вождовцу, Звездари, Гроцкој, Раковици, Савском венцу. На општинама Врачар и Стари град није било потребе за именовањем улица.

Како би грађани званично знали где станују, а поштари и друге службе их лакше проналазили, надлежни ће у наредном периоду на терену поставити табле. Свим грађанима који су добили нове називе улица или су први пут добили адресу лични документи биће бесплатно промењени.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕОГРАД ЗАХВАЛИО ОСЛОБОДИОЦИМА: Одржан меморијални дефиле, откривена спомен плоча црвеноармејцима и положени венци у парк Александров (ФОТО/ВИДЕО)

МНОГО ИМЕЊАКИЊА

ОСИМ необележених, велику збрку праве улице са истим називом. Тако у престоници чак 32 улице носе назив Београдска, 19 је оних са именом Авалска... Имењакиња је највише било на Врачару, Звездари и Раковици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације