ВЕЛИКЕ количине ђубрета, муљ и отпад годинама уназад таложе се на обалама Чукаричког рукавца претварајући га у ругло. Несавесни грађани неуморно настављају да прљају обалу Саве, па се испод Моста на Ади, у близини аутобуске станице, упорно гомила смеће. Из "Београдвода" најављују да ће се акција чишћења рукавца одржати баш данас.

Зашто је рукавац, као и други делови приобаља, препуштен "акцијама" тешко је одговорити. Баш као и пронаћи одговорног за ову ситуацију, осим грађана. Како су, за "Новости", рекли из Јавног водопривредног предузећа "Београдводе", сва надлежност везана за водотокове првог реда, у које спада и Чукарички рукавац, прешла је на ЈВП "Србијаводе", на основу Закона о изменама и допунама Закона о водама. Међутим, за чишћење ове обале реке Саве није задужено ниједно од два водопривредна предузећа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Otpad zatrpao obale reka

- У надлежност водопривредних предузећа не спада и обављање комуналне делатности, односно скупљање комуналног отпада. Тај проблем засада није решен законом - објаснили су за наш лист из ЈВП "Београдводе". - Проблем чишћења рукавца решава се акцијама чишћења које организује Скупштина града заједно са надлежним предузећем ЈВП "Србијаводе", као и уз помоћ осталих градских водопривредних и комуналних предузећа.

- Сваког дана пролазим поред Чукаричког рукавца на путу до посла, и не могу да верујем колико ђубрета има на обали - прича за наш лист Клара Н. из Раковице. - Скоро је отворена и петља на Мосту на Ади, као и аутобуска станица, па су људи принуђени да гледају ово ругло.


СТЕЦИШТЕ ПЕЦАРОША

НЕРЕТКО се на овом делу савске обале могу видети пецароши који без обзира на укаљану обалу и загађену воду упорно постављају своје штапове мирно чекајући да риба повуче мамац.