БЕОГРАЂАНИ, НАОРУЖАЈТЕ СЕ СТПЉЕЊЕМ: Престоница ће у суботу бити блокирана

С. Б. М.

петак, 18. 10. 2019. у 19:00

БЕОГРАЂАНИ, НАОРУЖАЈТЕ СЕ СТПЉЕЊЕМ: Престоница ће у суботу бити блокирана

Фото Ж. Кнежевић

Медведев би на Аеродром "Никола Тесла" требало да слети око 12 сати
Поводом обележавања 75 година од ослобођења Београда, и доласка председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведева престоница ће у суботу бити "болирана".


Медведев би на Аеродром "Никола Тесла" требало да слети око 12 сати, а онда ће се запутити на војни аеродром у Батајницу где ће са председником Александром Вучићем присуствовати приказу способности војске Србије. То значи да ће Аутопут у овом периоду бити блокиран, као и приступ улицама око војног аеродрома. У 14,30 сати заказан је дочек Медведева у Палати Србија, па се опет очекује затварање Аутопута од Батајнице до града, као и улица око Палате Србија. Саобраћајнице од Палате Србија, до Скупштине, укљућујући и Бранков мост биће затворене за саобраћај током проласка делегације у периоду од 16 до 16,30 сати, пошто је према протоколу предвиђено обраћање Медведева посланицима.


Затим следи полагање венаца на Спомен - гробљу Ослободиоцима Београда у 17 сати, те ће највероватније бити затворен Булевар краља Александра, Рузвелтова и Мије Ковачевића и то до 17,50 сати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Медведев и на Калемегдану, планирано обраћање у парламенту


Медведева председник Вучић затим поново очекује у Палати Србија, што значи да ће Теразијски тунел и Бранков мост бити непроходни до 18 часова.


Свечана академија у Сава центру почиње у 20 сати, па ће нешто раније улице у овом делу Новог Београда бити затворене за саобраћај. После прославе, гост из Русије враћа се кући, што значи да суграђани наново могу да очекују затварање Аутопута до проласка делегације до Аеродрома.


ЦЕНТАР ЗАТВОРЕН


ИНАЧЕ, због манифестације "Дани слободе" за саобраћај ће, током викенда, бити затворене улице Краља Милана, Теразије и Коларчева. Тролијбуси 21, 22 и 29, као и линија 31 возиће до Славије. Линије 24, 26, 27, 37, 44 возе измењеном трасом, док 43 и 96 саобраћају скрачено, до Панчевачког моста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације