Пешачки викенд: До Теразија поново само пешице

С. Б. М.

18. 10. 2019. у 11:40

Пешачки викенд: До Теразија поново само пешице

Манифестација "Пешачки викенд"

Центар ће бити затворен због традиционалне промоције шетања, а линије јавног превоза преусмерене
УЖИ центар града за викенд ће поново бити затворен за саобраћај због одржавања манифестације "Пешачки викенд". У улицама Краља Милана, Теразије и Коларчева од у поноћ између петка и суботе до 21. октобра до 4.00 доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Тролејбуске линије 21, 22 и 29 и аутобуска линија 31 саобраћају од периферних терминуса до Трга Славија, а привремена аутобуска линија 22А се укида.


Возила са линија 24 и 26 саобраћаће делимично измењеном трасом. У смеру ка Дорћолу ићи ће улицама Трг Николе Пашића, Дечанска, Браће Југовић, Француска, а користиће стајалиште Дом омладине. У смеру према граду саобраћаће улицама Француском, Трг републике, Македонска , Дечанска, Трг Николе Пашића и користити стајалиште Трг републике испред сцене "Раша Плаовић".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Истражују ефекте пешачке зоне


Овуда ће возити и линије 37 и 44, као и минибус линија Е2, које ће у смеру према граду користити стајалиште Трг републике, које у редовном режиму користе линије 43 и 96.


Линије 43 и 96 ће саобраћати скраћеном трасом до терминуса "Железничка станица - Панчевачки мост".


Аутобус 27 ће у смеру ка Тргу републике саобраћати Дечанском, Браће Југовић, Француска, до Трга републике.


ТРАМВАЈ 3Л1


Због санације трамвајског колосека у Топчидерској улици, у суботу и недељу ће трамваји са линије 3Л1 саобраћати скраћено, од Омладинског стадиона до Господарске механе.

Возила на привременој аутобуској линији 3А возиће трасом Савски трг - Кнежевац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Jasmina

18.10.2019. 12:57

Može se razumeti mnogo toga, ali ovo zatvaranje centra do ponedeljka, ukupno dva dana, je PRETERIVANJE BEZ PREMCA. Mi građani koji živimo kod Kalemegdan samo vikendom odsečeni do Slavice. Prinuđeni na beskonačno pešačenje, umor, debele nerve... Veoma sam nezadovoljna ovakvom odlukom Grada!!!

Danijela

20.10.2019. 08:37

@Jasmina - Pa ti nemoj da zivis kod Kalemegdana, pogotovo zato sto ne znas ni danapises ispravno recenicu!Jadni svi vi, ne mozete da pesacite... Muke vase. To su samo 2 dana, nisu 2 nedelje!!!