Фотографија казне за паркирање, која се појавила на друштвеним мрежама, потресла је људе широм Србије. На њој се, поред казне, види и порука мајке упућена „Паркинг сервису“ у којој моли да јој се не пише казна за паркиран аутомобил испред болнице, јер чека дете које је на хемотерапији.

- Молим Вас, немојте нам писати казну, у болници смо! Моје дете је пацијент педијатријске онкологије, тренутно на хемотерапији. Хвала Вам, Весна Симић – писало је у поруци.

Када се вратила до кола Весна је иза брисача, упркос молби, затекла казну.

Случајни пролазник је забележио немилу сцену и поделио је на друштвеним мрежама.

Корисници Твитера и Фејсбука су на различите начине коментарисали фотографију и док једни одобрававају поступак радника сервиса, други се питају где ће му душа.

Прочитајте још: ПАРКИНГ У БЕОГРАДУ: Цена зависи од доба дана?

ШТА ЈЕ ПРАВА ИСТИНА

Ипак, истина је нешто другачија. Радник „Паркинг сервиса“ који је написао казну за паркирање, није могао да види поруку коју је власница аутомобила оставила, јер је није оставила испод брисача, како је пренесено на друштвеним мрежама, а што потврђује фотографија која нам је достављена из „Паркинг сервиса“. Порука јесте написана, али је остављена са унутрашње стране аутомобила, и супротне стране од места где је радник „паркинг сервиса“ закачио казну. Није могао, а и није му у опису посла да гледа шта се налази у самом аутомобилу.

Да је, како кажу из „Паркинг сервиса“ порука била закачена за брисач, како је власница аутомобила касније ставила, а пролазници сликали и поделили фотографију по друштвеним мрежама, до овога не би дошло.

Како кажу, у оваквим случајевима максимално излазе у сусрет и на основу времена прегледа или терапије поништавају налог за плаћање дневне карте.

Наглашавају да им се у овом конкретном случају нико није обратио да рекламира налог и позивају корисницу која је објавила фотографију налога да рекламира дневну карту како би била поништена.

Иначе, из “Паркинг сервиса” за “Новости” кажу да се никад није догодило да одбију рекламацију кориснику који је због хитног прегледа прекорачио време паркирања у зони и обратио им се са медицинском документацијом.