Обрт у причи која нам је сломила срца: Слика паркинг казне поред молбе мајке детета оболелог од рака згранула је Србију, али истина је другачија (ФОТО)

Novosti Online

четвртак, 17. 10. 2019. у 14:25

Обрт у причи која нам је сломила срца: Слика паркинг казне поред молбе мајке детета оболелог од рака згранула је Србију, али истина је другачија (ФОТО)

Фото: Фејсбук

Фотографија казне која се појавила на друштвеним мрежама, потресла је људе широм Србије. Ипак, истина је нешто другачија.

Фотографија казне за паркирање, која се појавила на друштвеним мрежама, потресла је људе широм Србије. На њој се, поред казне, види и порука мајке упућена „Паркинг сервису“ у којој моли да јој се не пише казна за паркиран аутомобил испред болнице, јер чека дете које је на хемотерапији.

- Молим Вас, немојте нам писати казну, у болници смо! Моје дете је пацијент педијатријске онкологије, тренутно на хемотерапији. Хвала Вам, Весна Симић – писало је у поруци.

Када се вратила до кола Весна је иза брисача, упркос молби, затекла казну.

Случајни пролазник је забележио немилу сцену и поделио је на друштвеним мрежама.

Корисници Твитера и Фејсбука су на различите начине коментарисали фотографију и док једни одобрававају поступак радника сервиса, други се питају где ће му душа.

Прочитајте још: ПАРКИНГ У БЕОГРАДУ: Цена зависи од доба дана?

ШТА ЈЕ ПРАВА ИСТИНА

Ипак, истина је нешто другачија. Радник „Паркинг сервиса“ који је написао казну за паркирање, није могао да види поруку коју је власница аутомобила оставила, јер је није оставила испод брисача, како је пренесено на друштвеним мрежама, а што потврђује фотографија која нам је достављена из „Паркинг сервиса“. Порука јесте написана, али је остављена са унутрашње стране аутомобила, и супротне стране од места где је радник „паркинг сервиса“ закачио казну. Није могао, а и није му у опису посла да гледа шта се налази у самом аутомобилу.

Да је, како кажу из „Паркинг сервиса“ порука била закачена за брисач, како је власница аутомобила касније ставила, а пролазници сликали и поделили фотографију по друштвеним мрежама, до овога не би дошло.

Како кажу, у оваквим случајевима максимално излазе у сусрет и на основу времена прегледа или терапије поништавају налог за плаћање дневне карте.

Наглашавају да им се у овом конкретном случају нико није обратио да рекламира налог и позивају корисницу која је објавила фотографију налога да рекламира дневну карту како би била поништена.Иначе, из “Паркинг сервиса” за “Новости” кажу да се никад није догодило да одбију рекламацију кориснику који је због хитног прегледа прекорачио време паркирања у зони и обратио им се са медицинском документацијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

seljak LA

17.10.2019. 14:53

Gospodo pa gde bre vi zivite, pazi ja npr imam par stotina evra da kupim auto, da sipam gorivo, a nemam tih 40-50dinara koji su oporezovani mozda neko drugi dobja socijalnu i sta ja znam kavu pomoc. Uzas na koji nacin narod gleda da dodje do neke koristi.

Marko

17.10.2019. 15:54

@seljak LA - Господине Сељак,у Београду је време за паркирање ограничено на два сата,и џаба би ви да платите дуже,не може пишу казну

seljak LA

18.10.2019. 09:43

@seljak LA - Mare sinko, uvek ima resenja,zar u BG-u nema parkiralista gde se naplacuje po satu, a da nemate parkiraliste gde mozete da ostavite auto ceo da to mi je ne svatljivo u mom kud i kamo manjem gradu od vaseg ima za ceo dan.

Ana

18.10.2019. 11:00

@seljak LA - Kako te nije sramota, koliko moras biti zao da bi ovako nesto napisao.

petar

17.10.2019. 15:15

Dobro ! Radnik servisa je u pravu ,nije njgovo da gleda I uziva u vlastitom poslu ,njegovo je da izvrsava naredenje kao vojnik koji ubija u ratu (mora da ne ubiju njega),dali ste se zapitali tko su ti radnici parking servisa kako su dosli do posla I sta su prije radili ………………..vecina neradnici koje je drzava zbrinula.

Istina

17.10.2019. 17:23

Prastaju kad imaju valjan dokaz ali za treci putu toku 12 meseci pogresno polsata sms poruka se ne prasta...