МАРИЈА ШЕРИФОВИЋ нас је позвала убрзо након што нам је дом претворен у пепео. Преко друштвених мрежа дошла је до броја мога оца Селадина, понудила нам је помоћ и изразила жељу да нам плаћа кирију наредна три месеца. Ми смо јој бескрајно захвални на томе али понуђену помоћ ћемо одбити. Нама је потребно да повратимо наш дом који је бесправно срушен - прича за "Новости" Мухамед Османи чији је дом у уторак срушен до темеља. Он додаје да ће се борити све док се не докаже да је породици Османи бесправно срушен дом.


Седмочланој породици пријатељи и рођаци у међувремену су понудили привремени смештај. Међутим, најтеже је било наћи адекватан смештај за Сузану Алију, сестру Селадина Османија која је из куће на Дорћолу изнета на носилима уз асистенцију Хитне помоћи. Из болнице је пуштена само неколико дана пре рушења, јер је болест узела маха, и жели да своје последње дана проведе са својим најмилијима.


- Лекари су тетки констатовали тешко обољење, довели смо је кући како би била са нама, а они су нам срушили дом и сада уместо да будемо заједно расути смо на све стране - прича Мухамед.


ПРОЧИТАЈТЕ И: „Dajte ja ću platiti i skućiti familiju”: Marija Šerifović besna posle izbacivanja porodice na Dorćolu


Како тврде из Удружења "Кров над главом", кућа Османијевих је била предвиђена за рушење због наводне грешке у катастру, када је објекат избрисан из земљишних књига пре четири године. Од тада је Селадин Османи , власник домаћинства, свакодневно покушавао да своју кућу поново упише у земљишне књиге и зграду легализује. Решење о одобрењу поновног уписа породица је добила прошле недеље, али оно није постало правоснажно, односно не довољно брзо да спречи рушење јединог дома који је у власништву ове породице још од 1982. године.