ПУПИН НОСИО СРБИЈУ У СРЦУ: Трибина у ГО Врачар поводом годишњице рођења научника и париске конференције

А. В. В.

17. 10. 2019. у 01:00

ПУПИН НОСИО СРБИЈУ У СРЦУ: Трибина у ГО Врачар поводом годишњице рођења научника и париске конференције

Ивица Дачић говорио је на синоћњем скупу; Фото И. Маринковић

Манифестацију је организовало Удружење "Михајло Пупин" и Друштво лобиста Србије
ТРИБИНА на којој је обележен годишњица рођења Михајла Пупина и стогодишњица од завршетка Париске конференције, одржана је у свечаној сали Градске општине Врачар. Тема је била пријатељство Михајла Пупина и Вудроа Вилсона, њихов утицај на дешавања у вези са одлукама донетим на Париској конференцији, дипломатска борба српских представника за што бољу позицију након Првог светског рата и како борба са великим силама изгледа читав век касније.


- Михајло Пупин је остао пример великог патриоте, који је без обзира на живот у далеком свету и на различите научне и стручне успехе које је током деценија постигао, увек носио у срцу дубоко сећање на свој завичај и велику љубав за свој народ - истакао је министар спољних послова Ивица Дачић. - Пупин је лично познавао америчког председника Вилсона, као и водеће чланове његове делегације. Никада не треба заборавити да је у неким од кључних питања о којима се преговарало Пупинова интервенција код Американаца и код председника Вилсона лично знатно помогла делегацији Краљевине СХС.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Михајло Пупин скројио Краљевину СХС


Манифестацију је организовало Удружење "Михајло Пупин" и Друштво лобиста Србије, под покровитељством ГО Врачар.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Baneton

17.10.2019. 02:11

Da naravno samo ta srbija tada nema nikakve veze sa ovom danas i taj pupin i ti ljudi tada nemaju nikakve veze sa ovima danas! Ponosimo se necim cega nismo dostojni!