Представници Здружене акције „Кров над главом“ и солидарни грађани окупили су се у уторак у Дунавском кеју 30, како би пружили подршку породици Османи због рушења њиховог јединог дома.


Како наводи Кров над главом, полиција је прво блокирала улаз у кућу.


У кући се налази болесна жена и хитна помоћ је стигла да пружи асистенцију при избацивању породице изјединог дома. Породица Османи годинама живи у кући у улици Дунавски кеј 30 на Дорћолу. Међутим, њихова кућа, изграђена још 1934. године је 2015. избрисана из земљишних књига, као да уопште не постоји. Након четири године чекања и низа жалби и захтева, Селадин Османи је коначно добио одобрење да своју кућу поново упише у земљишне књиге. Али пре него што је ово решење постало правоснажно, само пар дана касније, из Града стиже и решење о рушењу куће“, наводе у саопштењу.


Истичу да није јасно како је одавно изграђена и легално укњижена зграда волшебно избрисана са парцеле на којој се налази.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Prinudni upravnik i za privatnu kuću


Градска власт и друге надлежне институције су опет показале да су брзе кад треба рушити куће и помагати „инвеститорима“, а споре и непоуздане кад год обичан човек треба да се избори за своја права.Сама породица Османи јасно истиче да је спремна да се одсели, ако је земљиште на ком се налази њихова кућа потребно за некакав пројекат од националног значаја – али да Град не може да руши њихов једини дом а да им не обезбеди друго, трајно решење“, додају у саопштењу.


Болесну жену су изнели из куће на носилима и одвезли у болницу.