Пројекат вредан 35 милиона евра: Новац за леву обалу Дунава

В. Н.

16. 10. 2019. у 08:51

Пројекат вредан 35 милиона евра: Новац за леву обалу Дунава

Фото ЈКП "Водовод и канализација"

Весић: Са Европском инвестиционом банком причамо и о другим пројектима

ГРАД Београд ће данас, 16. октобра потписати уговор са Европском инвестиционом банком (ЕИБ), вредан 35 милиона евра, за изградњу канализације на левој обали Дунава, на територији Градске општине Палилула, најавио је у уторак заменик градоначелника Београда Горан Весић, који борави у посети Луксембургу.

- Кроз тај уговор Град Београд добија 13 милиона евра, а тиме ће бити омогућено да најкасније до почетка новембра, а ми се надамо до 1. новембра, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда објави тендер за пројектовање и изградњу те канализације - рекао је Весић.

Прочитајте још - Канализација и на левој обали Дунава

Весић је подсетио да на левој обали Дунава живи 150.000 људи без канализације и на подручју које је испод нивоа реке.

- Ако је негде ургентно изградити канализацију у Београду, онда је то лева обала Дунава, и то је најважније што ће се десити током посете Луксембургу - рекао је он.

Он је најавио да ће током посете бити разговора са представницима ЕИБ и о другим пројектима које би могли да финансирају на територији Београда, као што су изградња фабрике за прераду отпадних вода у Остружници, као и изградња водовода.

Биће разговора о пројектима урбане мобилности, изградњи линијског парка по некадашњој прузи код Дорћола, реконструкцији Театра "Бојан Ступица" и о пројектима енергетске ефикасности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

TonySoprano

16.10.2019. 11:37

A mi na desnoj obali da grickamo nokte? Kad ćemo mi doći na red, mnogo smo stariji i duže čekamo?

mislim da je u Kupinovcu,a to je desna obala...

16.10.2019. 11:43

...daleko "urgentnije"!Tu nema diskusije!u neku ruku,mogao bi to da bude mega projekat!?Daklem...Tunel ispod Glavice,pa onda,prihvat otpadnih voda iz:Busura,Veziceva,Covdina,Setonja,elegantno se podvuci ispod Mlave,stizemo u zdrelo!Nema stajanja!Vec nas ocekuju,Bistrica,Stamnica,Melnica,Kladurovo!Odatle tunelom do Misljenovca!Srpce i Vukovic,na izvolte!U Zitkovici,slavlje!Navratimo u Kudres,ocesemo Vojlovo,Sladinac,i malo pre Golupca,sjurimo se u Dunav!Ne prelziti na levu obalu!Tamo drugi s....