НОВО такси удружење "Нови такси - мој такси" основано је у уторак, а уговор о оснивању потписали су директор компаније CarGo Technologies Вук Губеринић и Милорад Ђокић, председник новоформираног удружења "Нови такси", бивши секретар Уговорне привредне такси коморе.

Губеринић је још пре десетак дана најавио оснивање новог такси удружења, и позвао "поштене таксисте" да им се придруже обећавши да ће им помоћи око враћања дуга за порез држави и гарантовао месечну зараду од 150.000 динара.

- Када сам решио да се одазовем позиву и видим шта CarGo нуди, срео сам још стотинак својих колега, који имају дуговања и који су у опасности да остану без дозвола за таксирање ако до 6. новембра не уђу у репрограм. CarGo им је пружио руку и одговорио решењима - навео је Милорад Ђокић, који тврди да је свој дуг држави измирио 2016, без речи о којој суми се радило.

Прочитајте још - ЗАВРШЕН 11. ПРОТЕСТ ТАКСИСТА: Оптужили премијерку, извинили се грађанима и најавили штрајк глађу(ФОТО/ВИДЕО)

На питање новинара колико ће CarGo дати новца за измирење дугова такиста који су им се прикључили, а који имају активне такси дозволе, Губеринић је рекао да не знају још о којој је своти реч, али да то сигурно није целокупан дуг.

Подсећамо, од 6.453 регистрованих таксиста у Београду, њих 3.931 дугује за порез, а укупан дуг је 2,9 милијарди динара. Уколико не склопе уговор са Пореском управом о репрограму, изгубиће дозволе за таксирање.

Таксистима је засметала чињеница што Губеринић, који их је од почетка звао неплатишама, сада, како кажу, формира такси удружење са највећим дужницима.