Инцидент после промоције: Запалили књиге, насрнули на Весића

15. 10. 2019. у 10:38

Инцидент после промоције: Запалили књиге, насрнули на Весића

Фото Printscreen

Активисти Савеза за Србију изазвали инцидент после представљања дела заменика градоначелника у Галерији "Прогрес". Весић: Ђиласова политика је нацизам

СЕНКУ на промоцију "Књиге о Београду" заменика градоначелника бацила је група активиста Савеза за Србију која је по завршетку промоције покушала физички да се обрачуна са Гораном Весићем.

У тренутку када је излазио из зграде "Прогреса", руља се устремила на њега уз погрдне речи, не дозвољавајући му да крене Кнез Михаиловом улицом. Претходно су ометали наступ говорника, дувајући у пиштаљке и пуштајући звук сирене за ваздушну опасност.

Челници СзС, међу којима је био функционер Јеремићеве Народне странке Бранко Миљуш, још пре доласка гостију опколили су галерију. Врхунац је био када су почели да пале Весићеву књигу, иако су знали да приход од продаје иде у хуманитарне сврхе.

Горан Весић назвао је нацизмом оно што је опозиција приредила изпред галерије "Прогрес":


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КЊИГА О БЕОГРАДУ У 60 СЛИКА: Промоција збирке колумни заменика градоначелника Горана Весића у "Прогресу" (ФОТО)

- Спаљивање књига, којим су Хитлерови нацисти најавили спаљивање Европе, било је и остало идеал свих нацистичких покрета. Вероватно додатно освежени безумним чином паљења српске робе од стране Харадинајевих присталица, истомишљеници и подржаваоци те политике предвођени Драганом Ђиласом грађанима Београда, Србије и целог света с поносом су показали право лице нацизма.

Према његовим речима, књига коју је Ђилас спаљивао је продавана за лечење деветогодишњег детета:

- Колико неко мора да буде болестан као што је Ђилас да отима новац за лечење детета. Разумем фрустрацију полуписменог Ђиласа, јер сам ја написао књигу, а он то није био у стању. А могао би да почне, рецимо, с књигом у којој би објаснио како је док је био на власти имао промет у својим фирмама од 619 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)