У част глумачких легенди: Звездана стаза на Славији (ФОТО)

С. ВИДАЧКОВИЋ

15. 10. 2019. у 00:19

У част глумачких легенди: Звездана стаза на Славији (ФОТО)

Фото И. Маринковић

На истом месту је Трг љубави посвећен Милени Дравић и Драгану Николићу
У ЧАСТ глумачких легенди југословенске и српске кинематографије, београдски трг Славија, по узору на Холивуд, има своју звездану стазу. Петнаест славних имена, међу којима су Бата Живојиновић, Данило Бата Стојковић, Ружица Сокић, Драган Николић, Милена Дравић, Соња Савић, Бора Тодоровић, Мира Ступица "сијају" на једном од централних престоничких платоа.

Један од наших најстаријих глумаца Власта Велисављевић је и "обишао" своју звезду.

- Дирнут сам овим дивним гестом и обележјем које сам добио баш у крају у којем сам одрастао. Рођен сам у Београдској улици, а цео век сам провео у оближњем Југословенском драмском позоришту - рекао је славни Власта и присетио се успомена лепих времена које је провео са колегама глумцима који више нису међу нама.

Ова манифестација одржана је у оквиру "Дана европске баштине", а сумрак на Славији улепшале су ванвременске песме "Девојко мала", "Играјмо последњи танго", "Београде", "А ти се нећеш вратити", које је изводила глумица Вања Милачић. Чуле су се и мелодије из домаћих филмова "Грлом у јагоде", "Маратонци трче почасни круг"...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бардови глуме за Врњчане вечно живи

Осим стазе са именима великана, посетиоци ће моћи да виде времеплов у виду путујућег аутобуса на којем се налазе фотографије наших уметника, а посебну атракцију представља зид реплика, на коју ће љубитељи домаћих филмова уписати омиљене реченице.

На другом делу платоа налази се Трг љубави, посвећен глумачком и љубавном пару - Милени Дравић и Драгану Николићу. Окружени металним срцима, загрљени, скоро у природној величини чекају заљубљене суграђане и госте Београда да на љубичасту конструкцију окаче кључ или катанац као симбол вечне љубави.ФИЛМСКИ ПОЗДРАВ

ТУРИСТИ ће са нове престоничке атракције моћи да понесу још једну успомену. Поред великог ћириличког натписа који формира име главног града, постављена је златна филмска звезда, на којој пише "Поздрав из Београда".
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)