БЕОГРАД - Председник Александар Вучић поручио је данас да озбиљна држава не доноси одлуке под притиском и позвао таксисте, који улазе у трећу недељу протеста, на смиривање страсти и разговор са надлежним органима.


"Мој апел је да полако стишавамо страсти и пробамо да решавамо проблеме за све нас", рекао је Вучић за телевизију Пинк.


Он је замолио таксисте да размисле и да заједно са државом пронађу решење.


"Ја их молим да размисле, да пронађемо решење, да им не буде тешко да кажу да то прекидају и нама да не буде тешко да кажемо да смо део ствари прихватили, да ћемо заједнички да радимо", рекао је Вучић и позвао таксисте на још већу одговорност и озбиљност.


Председник је додао и да је држава са таксистима разговарала о субвенцијама, као и о помоћи за плаћање пореза, али је истакао и да они морају да изађу у сусрет и разумеју државу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТАКСИСТИ ПРИХВАТИЛИ АПЕЛ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Газела неће бити блокирана"Ми смо са њима разговарали да сви буду исто офарбани, да држава помогне, да се њихови аутомобили понове, да људи уживају, да могу да виде и препознају дивну такси службу какву имате у Мадриду, ушли смо у то да дамо субвенције и да видимо како да помогнемо чак и у плаћању пореза и изналажењу различитих решења, али и да они нама изађу у сусрет и да разумеју државу", рекао је Вучић.


Вучић је рекао и да држава не сме да доноси одлуке под притиском.


"Јер, једном када донесе одлуку под притиском, онда ће свако други да каже - штрајкујем глађу, чекам да ми сутра испуниш захтев", рекао је Вучић.


Он је рекао да је увек потребно решавати ствари договором.


"Када људи кажу, што их не сломите, не похапсите... Ми смо имали један случај Ранка Панића, када је Ђиласов, Јеремићев, Тадићев режим убио човека јер нам нису дали да се шетамо Македонском, Светогорском, што ми њима омогућавамо сваки дан, чак и да дивљају, уништавају саобраћајне знаке", рекао је Вучић.