Чланови београдских такси удружења наставили су и у петак, 10. дан. блокаду престонице. Кретали су се по Београду, по устаљеној сатници и познатим трасама, тражећи да им се испуне захтеви, односно укине апликација "CarGo", којом се, како оцењују, крши закон.

Окупили су се на четири локације, Обреновачком путу, у Кумодрашкој, Блоку 70 и код хале "Пионир",одакле су кренули ка центру града. Око 13.30 часова блокирали су Улицу кнеза Милоша, Трг Николе Пашића, Таковску...

Таксисти су првобитно испред Скупштине оформили колону која се сливала се у Кнеза Милоша из правца Скупштине, а потом је испред Владе Србије направљен "крст".

Прочитајте још - КИША СКРАТИЛА ПРОТЕСТ: Уз поруку премијерки да неће престати са блокадама, таксисти почели да се разилазе (ФОТО/ВИДЕО)

Поједини таксисти имали су залепљене натписе на својим возилима на којима пише :"СТОП CARGO ПРЕВАРАМА".

Александар Бијелић, председник Савеза удружења Србије, рекао је да их нико није звао да разговарају за викенд, и да од понедељка радикализују протесте, јер су како наводе, добили дозволу за блокирање.

Како су и пре пар дана најавили, од 14. октобра сатница окупљања биће од 13 до 14 часова. На истим местима од Пионира ће кренути две колоне, стандардна траса, а друга колона ће ићи Здравка Челара-Београдска а планирана је и блокада Славије.

Такође, из блока 70 су најавили 2 колоне, које ће блокирати Савску улицу.

Бијелић је навео да се и у Новом Саду већ 4 дан се одржавају протести, али да се чуо са колегама из тог града и да и они желе да им се придруже у Београду.

- Слободни смо да разговарамо пре и после протеста,ако желе разговор. Добијамо озбиљне претње Бошко и ја. Мени је јуче стигла порука да ће ми запалити гаражу. Нећу се повући због претњи. Настављамо даље па ћемо видети шта нас чека, рекао је Бијелић.

Mени су ножем пробушили гуму на аутомобилу, све јe добро док није глава у питању. Бијелић и ја заједно ћемо се борити са вама да изгурамо ово до краја, рекао је Бошко Вукојевић, из Уговорне привредне такси коморе Србије. Он је позвао премијерку Србије Ану Брнабић и професора Вујанића на ТВ дуел са таксистима.

Фото К. Михајловић
Њима је данас пружио подршку и један таксиста из Смедерева. У Новом Саду је у петак било 500 таксиста од 1200 колико их има у том граду. Крагујевац такође протестује, иако немају CarGo, али како наовде имају дивљаке.

Фото К. Михајловић