МУКЕ ГРАЂАНА ЗБОГ ПРОТЕСТА ТАКСИСТА: На преглед у цик зоре

А. Клисурић

11. 10. 2019. у 09:52

МУКЕ ГРАЂАНА ЗБОГ ПРОТЕСТА ТАКСИСТА: На преглед у цик зоре

Фото: Н.Скендерија

Привремени прекид саобраћаја погађа многобројне групе грађана, поготово оне који морају код лекара
ОСИМ што блокира Београђане, протест такси возача утиче и на грађане из других градова Србије, који у Београд долазе из разних разлога. Многи од њих упутили су се код лекара у цик зоре, како не би закаснили на одавно заказане прегледе.

Репортери "Новости" уверили су се да болеснима није лако испред Поликлинике Клиничког центра Србије.


- Дошао сам таксијем са Церака, није било гужве. Превозим се искључиво таксијем, с обзиром на то да се крећем уз помоћ ходалице - испричао нам је Душко Игњатовић. - Завршио сам преглед код лекара, али мораћу да сачекам испред Клиничког центра док се не оконча протест.


Међутим, недуго после нашег разговора, Душко је ипак ушао у једно од возила паркираних код улаза, очигледно таксија, али без ознаке.


Пацијенти из унутрашњости су, за "Новости", углавном сведочили да су морали да дођу неколико сати пре заказаног термина.


ПРОЧИТАЈТЕ И: KIŠA SKRATILA PROTEST: Uz poruku premijerki da neće prestati sa blokadama, taksisti počeli da se razilaze (FOTO/VIDEO)- Ово је страшно, дошла сам данас на преглед који сам чекала месец дана. Чула сам за протесте и стигла сам у 11.30, а преглед ми је заказан за 15.30 - испричала нам је Гордана Микић. - Није ми јасно зашто протестују кад добро зарађују. Мојим рођацима који су дошли из иностранства наплатили су 20.000 динара за обилазак града.

Било је и оних који нису знали за блокаду Београда.


- Довела сам ћерку код лекара. Из Новог Пазара смо стигле у 8.00 у Београд. Имале заказан преглед за 12.00. Срећа па смо пораниле, нисмо знале да је град блокиран - рекла је Новопазарка.


Тек су по доласку у Београд сазнале за протест, али не разумеју зашто је блокиран цео град.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Draga NIKOLIĆ

11.10.2019. 10:07

Neznam šta čeka država? To je bezobrazluk šta rade ti taksisti. Posle će da se žale da nemogu da plate porez. Konkurencija mora da postoji pa nek se bore za svoje mušterije. Neznam šta radi ministarka daobraćaja ? Glavni grad zakrčen ljudi se pate i muče a ona po sistemu "trla baba lan da joj prodje dan"

ana

11.10.2019. 10:29

Ne razumem, u kom trenutku ce policija poceti da pise kazne sve nedozvoljene radnje koje obavljaju taksisit? Od kad je moguce parkirati auto na sred ulice i za to ne platiti kaznu? Ja kad bih to uradila odmah bi mi pauk odneo auto, a taksistima se tolerise. Da su im svakog dana pisali kazne za sve prekrsaje koje su pravili (ukljucujuci prolazak na crveno svetlo, parkiranje a kolovozu itd) do sad bi se smirili.

aksa

11.10.2019. 11:34

Nisu muke gradjana zbog taksista vec zbog onih sto ne postuju zakon. Ako mogu da nas voze na divlje mozemo i kod nadrilekara. Malo su jeftiniji.