ТАКСИСТИ највећих београдских такси удружења наставили су и данас блокаду престонице. Као и прошле и ове недеље, у 12 сати кол центри престали су да раде, а протест се, као и ранијих дана, одржава по устаљеној сатници и познатим трасама.

Они су у подне поново кренули са окупљањем на четири добро познате локације - Обреновачки пут, Кумодрашка, Блок 70 и од хале "Александар Николић", одакле колонама иду до центра града, Немањине, Кнеза Милоша и зграде Владе Србије.

Колоне возила дошле су до Владе Србије. Све је блокирано, направљен је "крст" у Кнеза Милоша и Немањиној. На улицама је много више таксиста него претходних дана.

Дечанска је блокирана у смеру ка Теразијском тунелу. Возила са Новог Београда стигла су преко Бранковог моста. Таксисти који нису у колони стоје на такси стајалиштима, али не примају муштерије.

Први бут је блокирана и Таковска улица, у смеру ка Главној пошти. Линије јавног превоза које возе улицама које су таксисти блокирали сада саобраћају измењеним терасама. Зато је велики број суграђана приморан да пешачи од Мостара до Булевара краља Александра или од Вука до центра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТАКСИСТИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ: Следеће недеље протести од 14 до 17 часова, уводе се још две трасе, у плану блокада Славије и моста Газела! (ФОТО)


Фото С.Милошевић

На углу Кнеза Милоша и Трга Николе Пашића избио је инцидент. Пешак је, покушавајући да пређе улицу док је пролазила колона таксиста, опсовао једног од њих. Возач је искочио из аута и напао младића пред очима полицајаца. Одмах је реаговано, раздвојени су, младић је побегао, а таксисти су се вратили у своја возила.


Фото С.Милошевић

Фото С.Милошевић


Фото: П. Милошевић


Фото: П. Милошевић

- Хвала свима што сте дошли. Одмах желим да вам кажем да није истина да је Министарство саобраћаја тражило измену Закона о превозу путника. Уједно, поједине политичке партије нас позивају на рушење Министарства и Владе. Ми нисмо зато овде већ тражимо поштовање закона - рекао је Александар Бијелић, председник Савеза такси удружења Србије. - Зато позивамо Ану Брнабић да почне са спровођењем закона и кажемо јој да нећемо прихватити њен захтев да се склонимо са улице да бисмо разговарали.


Протест се завршава, киша која је почела да пада скратила је говоре. Таксисти се разилазе.


Фото: П. Милошевић


Судећи по ранијим најавама протест ће по устаљеном режиму и сатници да се одржи још у петак. Следи пауза током викенда, а затим се од следеће недеље очекује најављена радикализација протеста. Додају се још две трасе и најављено је паралисање моста Газела и трга Славија у поподневном шпицу, од 14.00 до 17.00 часова.
Фото: П. Милошевић
Фото: П. Милошевић


Фото: П. МилошевићФото: П. Милошевић


Фото: П. Милошевић


Фото: П. Милошевић