ТУРИЗАМ ИЛИ ЗАРАДА? Будистички монаси окупирали центар Београда

NovostiOnline / D.St.

09. 10. 2019. у 13:50

ТУРИЗАМ ИЛИ ЗАРАДА? Будистички монаси окупирали центар Београда

Budistički monasi u Beogradu / foto: NovostiOnline

Занимљиво је да осим танких хаљина на ногама су имали само пластичне папуче или јапанке и да осим танких цегера немају никакав пртљаг

KAO да је скривена камера. Косовска улица у центру Београда данас је на неколико тренутака личила на Тибет. Испред хотела "Унион" паркирала се велика сива лимузина из које су изашла три будистичка монаха.

Пролазници су били изненађени призором тројице момака у шљаштеће наранџастој одори будистичких свештеника.

Рекли су нам да су из Индије и да су дошли да виде српску престоницу. Тврде да нису у верској мисији и да је разлог доласка туризам. Одсели су у неком приватном стану изнајмљеном преко интернета.

Занимљиво је да осим танких хаљина на ногама су имали само пластичне папуче или јапанке и да осим танких цегера немају никакав пртљаг.

Pročitajte i: I budisti upisani u registar crkava

Pročitajte i: Nišlija se zamonašio u budističkom hramu kraj Novog Sada

ДРУГАЧИЈА СЛИКА НА КАЛЕМЕГДАНУ

Протеклих месеци у једном од напознатијих паркова Београда, Калемегдану, суграђани се свакодневно суочавају са мало другачиом сликом. Двојица монаха, у традиционалној наранџастој одори, обријаних глава пореклом из Индије, могу се видети у близини цркве Свете Петке како пружају „молитвене“ услуге. Прилазе грађанима, ставе им бројаницу на руку, а затим изнуђују новац. Заузврат обећавају да ће их пратити срећа.

Грађани не би требало да наседају на овакве трикове, ма колико прерушени будистички монаси изгледали доброћудно, рекли су раније из друштва "Средњи пут" и наглашавају да будистички монах не сме да тражи било шта, поготово не новац, нарочито ван манастирског простора.

Они су објаснили и да оваква појава у Београду није никакав изузетак, јер се такви покушаји могу видети и у другим метрополама попут Њујорка, Лондона, Хонг Конга, Будимпеште, Прага...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)